В момент, когато изказването на индийския премиер в Давос предизвика

...
В момент, когато изказването на индийския премиер в Давос предизвика
Коментари Харесай

В София се срещат представители на българския и индийския бизнес

В миг, когато изявлението на индийския министър председател в Давос провокира голям интерес в целия свят и всички погледи през вчерашния ден на Националния ден на Индия бяха съсредоточени към най-колоритния боен церемониал в света в центъра на Делхи, в София се събра бизнес хайлайф за втората година от старта на Индийско - българската бизнес камара.

Тя е единствената двустранна камара в могъщата Фикки - Федерацията на индийските индустриални камари, в която членуват 250 000 корпоративни организации. И то в миг, когато Индия се отвори без никакви запаси към останалия свят. " Индия през днешния ден е бизнес " - сподели индийския министър председател Нарендра Моди в Давос и прикова вниманието на топ бизнес водачите. Защото в 2020 година се чака Индия да влезе в тройката на най-силните стопански системи с БВП 5 трилиона щатски $.

Въпросът е дали ние българите ще имаме умеенето да използваме този късмет?

Борислав Боянов, президент на Индийско-българската бизнес камара: Ние явно имаме, защото в Индия има български компании, които са извънредно сполучливи - в IT бизнеса, в доставката на интернет, във фарма бизнеса.Н.ПР. Пуджа Капур, дипломат на Индия: Мисля, че е настъпил моментът, когато нашето зряло съдействие може да се предвижи на още по-високо равнище. И партньорството ни да се трансформира в особено - в нови области като IT технологиите, отбранителната индустрия, науката и високите технологии - това е идеалният миг.
В Индия всяка година приключват милиони инженери - повече в сравнение с в Съединени американски щати и в Китай дружно. В края на март Индо-българската камара привиква под егидата на Българското европредседателство в София Междуконтинентална конференция " IT hub connect ", ориентирана към IT бизнеса в Индия и Америка, с България като " IT hub " на Балканите. Очакваме най-големите в света - поканен е и самият Бил Гейтс.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР