В момент, когато броят на заболелите от морбили в страната

...
В момент, когато броят на заболелите от морбили в страната
Коментари Харесай

Свършиха ваксините срещу морбили във Варна

В миг, когато броят на заболелите от морбили в страната се усилва, варненските аптеки останаха без ваксини против болестта. Д-р Янка Драганова, която е шеф на „ Надзор на заразните заболявания “ в РЗИ-Варна съобщи, че складовете са празни, а доставка се очаквала чак след 5 март.
В същото време във Варна към този момент е регистриран първи случай на морбили. Става въпрос за 40-годишна жена, която е призната в инфекциозното поделение на МБАЛ „ Света Марина”. Засега дамата е в устойчиво положение. В България инфектираните с дребна шарка са общо 46, като 36 от тях са обявени от РЗИ-Благоевград, 7 души са регистрирани от Столична РЗИ и 3 – от РЗИ-София област.
Преди няколко дни Световната здравна организация (СЗО) разгласи паника, защото случаите на морбили в Европа се усилват тройно сред 2017 година и 2018 година - до 82 596. Това е най-големият брой, записан през това десетилетие, съгласно данни на СЗО.
Според лекарите, най-сигурното и даже наложително средство за предотвратяване от морбили е ваксинопрофилактиката и те приканват родителите да ваксинират децата си - на 13-месечна и 12-годишна възраст.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР