В Молдова днес започна гласуването на местните избори, предаде Ройтерс.Избирателите

...
В Молдова днес започна гласуването на местните избори, предаде Ройтерс.Избирателите
Коментари Харесай

Започнаха местните избори в Молдова

В Молдова през днешния ден стартира гласуването на локалните избори, съобщи Ройтерс.

Избирателите ще дефинират новите кметове на градове и села. Това са последните избори преди президентския избор през ноември следващата година в някогашната руска република, която се пробва да върви напред по пътя към присъединението си към Европейския съюз и да напусне съветската сфера на въздействие.

Проевропейската президентка на Молдова Мая Санду упрекна тази седмица Русия, че е купила гласове чрез " незаконни организации ".

Местните избори ще бъдат значим тест за курса на президентката Санду, изключително в по-малките градове и в селата. През 2020 година тя завоюва безапелационна победа на президентските избори, напомня Ройтерс, представено от Българска телеграфна агенция.

В послание към гласоподавателите, излъчено по малкия екран в петък вечер, Санду прикани за висока изборна интензивност, с която да бъде показано утвърждение за проевропейския курс на Молдова.

" Благодарение на вашия глас Молдова има шанса да стане член на европейското семейство. Не позволявайте нашите села да попаднат в ръцете на крадци ", прикани Санду.

Избирателните секции отвориха в 07:00 ч. локално време и ще затворят в 21:00 ч.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР