В може би последния си мач начело на Челси Маурицио

...
В може би последния си мач начело на Челси Маурицио
Коментари Харесай

Сари посвети триумфа на Челси на феновете на Наполи

В може би последния си мач отпред на Челси Маурицио Сари изведе отбора до трофея в Лига Европа. Успехът с 4:1 над Арсенал донесе първо огромно отличие в кариерата на италианския експерт. По-рано през сезона той загуби финала за Купата на Лигата в Англия от Манчестър Сити, а в родината си, където е водил Наполи, Емполи, Перуджа и Верона, най-престижната му премия е тази за треньор на годината в Серия “А”.

“Спечелихме 12 от 15 мача в Лига Европа, вкарахме повече голове от всеки различен тим, а във финала победихме мощен противник с 4:1. Посвещавам този триумф на контузените играчи, които пропуснаха дуела, както и на почитателите на Наполи, на които не можах да подаря сходна радост”, показа Сари в минутите след последния съдийски сигнал в Баку.

“Дали оставам в Челси? Трябва да поговоря с управлението и да разберем дали можем да си бъдем взаимно потребни. Щастлив съм тук, одобрявам Висшата лига, само че след края на всеки сезон би трябвало да се направи равносметка. Мисля, че заслужавам да остана отпред на тима, само че единствено моето мнение в тази ситуация не е решаващо”, разяснява 60-годишният ментор, който е спряган за правоприемник на Масимилиано Алегри в Ювентус.

Сари е първият италиански треньор, който печели Лига Европа/Купата на УЕФА от 1999 година. Тогава това стори Алберто Малезани с Парма. Лига Европа final кръг, сряда 29 май  Челси 4:1краен резулат  Арсенал
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР