В мобилната операционна система Android има скрита папка, в която

...
В мобилната операционна система Android има скрита папка, в която
Коментари Харесай

Предложиха интересен начин за освобождаване на 1 GB памет в Android смартфоните

В мобилната операционна система Android има скрита директория, в която се съхранява безполезна информация. В взаимозависимост от това какъв брой дълго употребявате смарт телефона си и какъв брой приложения са конфигурирани на него, тя може да нарасне до един гигабайт. И даже повече.

Папката се назовава SysDump и в нея се съхраняват логовете за грешките в Оценка за съвместимост Android и приложенията. Тя не може да бъде открита благодарение на файлов управител без root достъп, само че има метод да я изчистите благодарение на една специфична команда, която в началото е била предопределена за разработчиците и тестерите.

Как става това?

Стартирайте стратегия за набиране на номера (обикновено приложението Телефон) и наберете комбинацията *#9900#. Ще се появи меню, в което би трябвало да изберете опцията Delete dumpstate/logcat. Изчакайте файловете да бъдат изтрити.

Файловете в SysDump могат освен да задръстят паметта, само че и да повлияят отрицателно на скоростта на вашия смарт телефон. Ако има насъбрани доста от тях, дискът ще стане муден, което ще докара до това, че и самото устройство ще стартира да се забавя. Изчистването на наличието на тази директория може да отнеме няколко минути. Колкото повече време отнеме, толкоз повече файлове ще бъдат изтрити и толкоз по-осезаем ще бъде резултатът (ще се освободи доста място и смарт телефонът ще възвърне предходната си производителност).

Забележка: тази опция е тествана от екипа на изданието xda-developers и няма гаранция ще всичко ще бъде съвършено.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР