В многообразието на различни култури могат да се потопят тази

...
В многообразието на различни култури могат да се потопят тази
Коментари Харесай

60 държави идват с благотворителен базар

В многообразието на разнообразни култури могат да се потопят тази неделя посетителите на годишния благотворителен базар на Международен женски клуб – София, който се организира в Интер Експо Център, съобщи кореспондент на БГНЕС.

„ Светът идва при теб “ с 24-тия Благотворителен базар. В тазгодишното издание на обичайното събитие се включват 60 страни от целия свят. Представителите на другите култури показват неповторими ръчно направени сувенири и дрехи, присъщи кулинарни шедьоври и разнообразна културна стратегия. Тази година за първи път в събитието се включат и страни като Ватикана, Монако и Гватемала.

„ Тази година щандовете са доста, доста богати. Преди години бяха единствено предмети, които са типични за съответната страна, след това кулинарията стартира, даже и посланиците готвят на щандовете си, тъй че тази година е доста смесено – виждам и предмети, и сувенири, и храни “, сподели Лили Кисьова, която е член на екипа, провел базара.

На индонезийския щанд оферират достоверни храни това и сувенири. Тук за кухнята ни споделя Яти, която живее в България от 1992 година, мъжът ѝ е българин. От половин година има и ресторант с индонезийска кухня.

Щандът е много непретенциозен спрямо благосъстоянието и разнообразието, което може да предложи Алжир, сподели посланикът на страната Н. Пр. Латифа Беназза. Тя подбрала неща от алжирската кухня. „ Предлагаме на базара нашето национално ядене кускусът, както и дребни бюречета – това са пълнени рулца, задушено пилешко с маслини, едно сладко ядене със сухи плодове кайсии, сливи и бадеми, също едно ядене, което също е на основата на кускус, само че е сладко към него се прибавят стафиди и мед и ядки “, сподели посланикът. Тя добави, че усетът на Алжир е сладостен, само че и соленото не липсва, в случай че приказваме за кухня. „ Майстори сме както на сладките неща, по този начин и на солените ястия. Освен това сме известни с разнообразните си сладкиши, в действителност огромно разнообразие. Повечето от тези сладкиши се подготвят с чист пчелен мед, с бадеми, с шамфъстък и с орехи “, уточни тя.

Всички събрани средства на базара ще бъдат дарени за обществено значими български дела.

Стандартните билети за събитието са на стойност от 6 лева, а тези за студенти и пенсионери – 2 лева Предлага се и смесен билет за фамилии на цена от 14 лева, както и дарителски билет (VIP пропуск) на стойност от 25 лева. А малко след откриването в 9.00 часа тази заран пред входа към този момент можеше да се видят опашки от искащи да посетят базара.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР