В много заведения в Чехия малката бира е по-евтина отколкото

...
В много заведения в Чехия малката бира е по-евтина отколкото
Коментари Харесай

В страната на бирените шкембета бирата става още по-евтина

В доста заведения в Чехия дребната бира е по-евтина в сравнение с безалкохолните питиета. Цените на кехлибарената течност в тази централноевропейска страна несъмнено са по джоба на клиентите. Ако бирата беше по-скъпа, всички щяха да си я купуват единствено за у дома и да си я пият пред тв приемника.

„ След като пивото се създава тук, а бутилираната вода се кара от другаде, не виждаме нищо нелогично в това водата да е по-скъпа ”, разясняват пред Deutsche Welle консуматори. В Чехия дребната бира коства 1.10 EUR. Единствено водата от чешмата е по-евтина, защото е безвъзмездна.

„ Всяко държавно управление, което реши да вдигне цената на бирата, ще падне от власт. Може да звучи изтъркано, само че ние чехите сме измежду най-големите потребители на бира. Затова политиците мислят и за хората, които пият бира ”, споделя Милан Вимер, шеф на чешка пивоварна.

„ Ще бъде понижен Данък добавена стойност върху услугите, от което косвено ще поевтинее и бирата в заведенията ”, сподели чешкият министър председател Андрей Бабиш.

Припомняме, че проучвания преди четири години сподели по неоспорим метод, че мъжете в Чешката република са с най-поразените от бирата тела. Масово страдат от затлъстяване, а бирата оказва въздействие и на либидото им. /Марица.бг
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР