В много странна ситуация се озова електоратът. Не мисля, че

...
В много странна ситуация се озова електоратът. Не мисля, че
Коментари Харесай

Райчев: Ако кабинетът Главчев спечели доверие, може да остане като коалиционен след вота

В доста странна обстановка се озова електоратът. Не мисля, че нищо не се случва. Това сподели пред БНР социологът Андрей Райчев и посочи:

" От данните от няколко социологически организации излиза, че нищо не се случва. Малко пораства дистанцията сред и ПП-ДБ, само че не мисля, че нищо не се случва. Изборите очевидно ще бъдат 2 в 1, което значи, че в този момент ще гласоподават не 2 милиона, а 3 милиона души, което значи с изключение на твърдите ядра - ще гласоподават и голямо количество нетвърди, а по какъв начин ще решат те - не знам ".  

Според него ситуацията, в която е светът, е краткотрайна:

" Тя се дефинира от войните - украинската и палестинската.... Светът чака да види кой ще е президент на Съединени американски щати и по какъв начин ще завършат войните. Всичко е доста вързано, а плюс това има и европейски избори. Това ще е основна година, тъй като има доста избори по света. Тя тече постепенно, все едно нищо не се случва. Но тя ще е решаваща година за света ".

Андрей Райчев акцентира, че досега Димитър Главчев  Димитър Главчев Димитър Борисов Главчев е български икономист-счетоводител и политик. Депутат от партия ГЕРБ в не играл в политическа игра:

" Не сме го виждали по какъв начин играе политически шах. Той би трябвало да реши два доста сложни въпроса - хем да завоюва доверието на десните, хем да не загуби доверието на своите - на, а и да построи някакви връзки с президента. Румен Радев играе нещо безусловно ненадейно. Всичко чакаха от него той да стартира да постанова някакви свои хора. Не виждаме нищо сходно. Радев се дръпна и сподели, че изборът му се свежда до 6 души и от тях избира Главчев ". 

Според него, ако Главчев " успее да изтанцува този танц " с десните, със своите и с Радев, може да сътвори дълго държавно управление:

" Ако построи кабинет, на който му се има доверие, този кабинет може след изборите да се трансферира като търсения съдружен ".

В предаването " 12+3 " социологът разяснява, че предизборното положение на политическия живот в България е толкоз изключително, че журналистът Петър Волгин е номиниран за евродепутат от " Възраждане " -Варна:

" Ако някой преди две години ви беше споделил, нали щяхте да му дадете термометър да си премери температурата, а сега обмисляте дали да приемете. Толкова необикновен е нашият политически живот. Целият български народ също обмисля - това се случва ".   

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР