В много страни в Европа зимата е твърде топлаВ Алпите

...
В много страни в Европа зимата е твърде топлаВ Алпите
Коментари Харесай

Защо зимата вече не е зима

В доста страни в Европа зимата е прекомерно топла

В Алпите няма задоволително сняг, а във Франция към този момент се притесняват от огромна суша през лятото. В Германия метеоролозите оповестиха за 12-ата поредна прекомерно топла зима, предава.

През отминаващата зима в Европа имаше прекомерно малко дъжд и снеговалежи, а температурите бяха прекомерно високи. В Германия да вземем за пример метеоролозите оповестяват, че това е дванадесетата поредна прекомерно топла зима, осведоми АРД. Средната температура в страната през зимните месеци е била дотук 2,9 градуса по Целзий - това е с 2,7 повече от междинната температура за интервала от 1961 до 1990, излиза наяве от данни на Германския метеорологичен център.

През последните години наклонността става все по-ясна и няма по какъв начин да бъде обяснена, с изключение на с климатичните промени, провокирани от индивида, споделя пред АРД Петер Хофман от Постдамския институт за проучване на климатичните промени. Той отбелязва, че една топла зима не е проблем, " само че когато става дума за 12 следващи години - това към този момент е притеснително ".

Липсата на сняг води до суша през лятото

Във Франция, Италия, Швейцария и някои елементи на Австрия сега има доста по-малко сняг от присъщото за този интервал на годината, споделя метеорологът Клаус Хаслингер пред АРД. Според италианската природозащитна организация " Легамбиенте " в последните месеци в Алпите е паднал 50 % по-малко сняг от нормално.

АРД цитира и ръководителката на организацията по хидрология и климатични промени към Института за проучване на снеговете и лавините в Давос Мануела Брунер. Според нея неналичието на сняг ще докара до суша през лятото и есента. В свое изследване тя потвърждава, че сушата, провокирана от липса на сняг през зимата, е 15% по-голяма в интервала от 1994 до 2017, в сравнение с в предходния - сред 1970 и 1993. Брунер счита, че тази наклонност ще продължи.

Сушата в Италия провокира доста проблеми

В огромна част от Европа не вали и задоволително дъжд, изяснява АРД. Така да вземем за пример цяла северна Италия страда от засушаване.

След като и февруари не донесе доста дъжд в Италия, има риск хранителната индустрия да понижи производството си с 40 на 100, написа италианския вестник " La Repubblica ". Подобна суша не е имало в никакъв случай в този регион, написа АРД.

Във Франция пък настоящите данни от националната система за мониторинг на водите демонстрират, че от 422 следени зони с подпочвени води 125 към този момент са с доста ниско равнище, 120 - с ниско равнище и 97 - с умерено ниско равнище, написа АРД. След няколко седмици без съвсем никакви превалявания французите към този момент се притесняват от второ следващо изсъхнало лято.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР