В много случаи вътрешните правила и процедури, по които работим

...
В много случаи вътрешните правила и процедури, по които работим
Коментари Харесай

Лиляна Георгиева: Инвестираме в иновации с цел надграждане качеството на живот

В доста случаи вътрешните правила и процедури, по които работим при основаването, предлагането и рекламирането на продуктите ни, са много по-строги, в сравнение с законът изисква, споделя Лиляна Георгиева от правния отдел на Филип Морис България. Тя част от екипа на компанията от август 2022 година  Има над 16 години опит в региона на правото и регулациите, като съвсем 10 от тях управлява правния отдел в България на интернационалната компания за произвеждане на стъклен амбалаж BA Glass. Била е и юрист в адвокатска фирма, обслужваща корпоративни клиенти. Магистър по право е от Софийски университет „ Св. Кл. Охридски “, като там приключва и магистратура в региона на човешките запаси и ръководството на хора.

- Какво значи стабилно бизнес развиване и къде се намира Филип Морис Интернешънъл сега спрямо други огромни компании в света?

- В последните години регулаторите обръщат все по-сериозно внимание на обществената отговорност, която фирмите имат пред обществото за активността си. Като разумна стъпка в този развой, при започване на 2023 година влезе в действие Директива на Европейски Съюз за отчитане на предприятията по отношение на устойчивостта, която планува да се вкара наложително докладване на информация за въздействието на активността на фирмите върху околната среда и обществото. Това постанова и ние, юристите, да развиваме компетенциите си в тази област, с цел да продължим да бъдем в най-пълна степен стратегически сътрудник на бизнеса и да подкрепяме консолидираното на практиките за стабилно развиване във всички аспекти на активността на компанията. В синхрон с политиката на Филип Морис Интернешънъл за бистрота и обществена отговорност, от 2017 година компанията разгласява световни годишни отчети, свързани с устойчивото си развиване.  Наред с световните старания, компанията има и редица начинания, свързани с устойчивото развиване на локално равнище. През декември 2023 година бе показан и първият по рода си  ., в който са посочени достиженията ни на локално равнище. Вече 10 години програмата " Забавно лято, грижовна есен ", която реализираме в партньорство с Фондация BCause, подкрепя разнообразни общности в тютюнопроизводителните региони на България. През 2021 година започва и осведомителната акция #ПромениКартинката, която цели да насочи вниманието на обществото към казуса със замърсяването с фасове на публични места и на околната среда.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР