В много силни кризи народът трябва да е много обединен,

...
В много силни кризи народът трябва да е много обединен,
Коментари Харесай

Осман Октай: Президентът се намира в много сложна ситуация

В доста мощни рецесии народът би трябвало да е доста единен, с цел да може по-лесно да преодолява политически, здравни, стопански, енергийни и всевъзможни други рецесии.

Това сподели в изявление за Euronews Bulgaria политикът Осман Октай, който в този момент е политически анализатор.

По думите му, за жалост ние сме най-разделената нация и не можем да намерим даже наши знаци, които да ни сплотяват. Когато един народ е разлъчен, страната постоянно е слаба.

Политиците постоянно се възползват от тези различия и противодействия в обществото.
Осман Октай

Затова ние, които сме излезли от кухнята на политиката, би трябвало да приказваме с разсъдъка на нашите неточности, с цел да може българското общество да реагира като един народ, когато има проблем пред страната, добави той.
Служебното държавно управление и президентът надали ще имат самочувствието да трансформират външнополитическата ориентировка на България и запас без парламент.

Президентът се намира в доста комплицирана обстановка. В конфликтност с политическите обединения, даже и със своята администрация по някои въпроси. Имам вътрешна информация. Член съм на инициативния комитет на Радев и като подобен съм сериозен към някои негови дейности, които не споделям, съобщи Осман Октай.

И по тази причина през днешния ден /б.р. вчера/ видях, че направи крачка обратно. Явно е прочел и осъзнал даже карикатурите на Комарницки, че се е дистанцирал от протестната вълна и борбата за отвоюване на страната от задкулисието. Днес от това, което показа като програмно желание за назначеното от него служебно държавно управление, се вижда, че е схванал за какво има 10% отлив на доверие съгласно последните изследвания, сподели още той.

На идните избори би трябвало да се помогне на гласоподавателите да бъдат по-активни, с цел да може да се сформира едно умерено болшинство за ръководство и постоянен кабинет, който освен да изкара тежката зима, само че и да има единодушие в решаването на доста рецесии, които ни предстоят. Втори октомври не е най-хубавата дата за избори, тъй като тогава хората са по нивите на гроздобер, което ще сътвори условия за отлив от изборите и ще навреди на някои политически обединения, сподели още политикът.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР