В много широки граници са максималните температури днес - от

...
В много широки граници са максималните температури днес - от
Коментари Харесай

Mаксимални температурите от 10 до 13° утре

В доста необятни граници са оптималните температури през днешния ден - от едвам 8° в Шабла и Калиакра до 20° в Сандански. Причината - мощен североизточен вятър, с пориви в Източна България до 60-70 км/ч.

С него в страната прониква по-студен въздух, който през днешния ден намали температурите единствено в източната половина, само че на следващия ден оптималните температурите към този момент съвсем на всички места ще бъдат от 10° до 13°.

По-топло още веднъж ще е в крайните северозападни и югозападни региони - от 15°до 17°. Ще духа слаб, в Източна България - към този момент сдържан североизточен вятър.

Ще доминира слънчево време с повече облаци и условия за слаби валежи по Южното Черноморие.

Малко по-ниски, спрямо през днешния ден ще бъдат и минималните температури, в интервала от 0° до 5°. В София, след 2° тази заран, на следващия ден се чака да бъде към нулата.

Ветровито ще бъде времето в планините, където ще духа мощен североизточен вятър. Ще бъде най-вече слънчево, с краткотрайни нараствания на облачността.

Температури в курортите - плюс 3-4 градуса, в региона на Алеко малко под нулата. И макар положителните условия за туризъм и зимни спортове, заплахата от лавини не е отминала.

Над Западна и Централна Европа, както и на Апенините ще е слънчево и топло за края на март. В Източна Европа облачността ще е забележителна, тук-там в северните региони на Европейска Русия ще вали сняг. В Южна Гърция и Европейска Турция ще е прохладно и там има възможност за слаби превалявания от дъжд.

У нас в четвъртък ще стартира стопляне и температурите в петък ще доближават, тук-там и ще надвишават 20°.

През почивните дни облачността ще се усили, ще има и превалявания, вероятни са и гръмотевици.

Вятърът от запад-северозапад ще се усили и температурите ще се намалят, по-съществено в неделя.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР