В много райони от Западна и Централна България днес ще

...
В много райони от Западна и Централна България днес ще
Коментари Харесай

Значителни валежи и гръмотевични бури над страната днес

В доста региони от Западна и Централна България през днешния ден ще има превалявания и гръмотевици, които вечерта ще обзет и североизточните елементи. Предупреждение за обилни количества, мощни гръмотевични стихии и условия за градушки, е в действие в доста региони от страната, с нараснала заплаха в Рило-Родопската област.

Ще бъде и доста прохладно, изключително в Дунавската низина, където ще духа мощен северозападен вятър. Максималните температури в северозападната половина от страната ще са сред 29° и 33°, в югоизточните региони – до 35°.





На морския бряг ще бъде слънчево. След обяд вятърът ще се ориентира от изток и ще е до сдържан.Максималните температури ще останат съвсем без смяна - сред 27° и 30°. Температурата на морската вода е 26-27°. Вълнението на морето ще бъде едва. Превалявания и гръмотевици ще има и там, само че през нощта против четвъртък.





В планините в следобедните часове ще има превалявания и гръмотевици, на повече места и по-интензивни в Рило-Родопската област. Ще духа сдържан северозападен, по най-високите елементи на Рила и Пирин, югозападен вятър. Максималната температура на 1200 м ще е към 25°, на 2000 м - към 18°.



В четвъртък температурите на всички места ще се намалят и оптималните ще бъдат сред 27° и 32°. Валежите и в североизточните региони ще спрат, а вятърът ще отслабва. През идващите дни ще доминира слънчево време, само че в петък и събота не са изключени следобедни валежи, с по-голяма възможност в Югозападна България. Температурите постепенно ще се покачват.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР