В много райони днес очакваме около и над 35 градуса.

...
В много райони днес очакваме около и над 35 градуса.
Коментари Харесай

До четвъртък-горещо, след това- валежи и захлаждане

В доста региони през днешния ден чакаме към и над 35 градуса. Поради тази причина в по-голямата част от страната е в действие сигнален жълт код за горещо време. Изключение вършат източните региони, областите София и Смолян.

В София оптималната температура ще е към 33 градуса, по Черноморието ще е по-хладно- към 24-27 градуса. Температурата на морската вода - 22-25 градуса, на север от Калиакра- към 15 градуса.

Над планините ще бъде най-вече слънчево. Възможно е да превали на обособени места, само че за малко. Вятърът ще е слаб до сдържан от югоизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 25 градуса, на 2000 метра – към 18 градуса.

И на следващия ден е в действие жълт код за високи температури в съвсем цялата страна. Само на изток ще е по-хладно. Максимални стойности сред 33 и 38 градуса, по Черноморието- към 27-28.

И в сряда през по-голямата част от деня ще бъде слънчево и горещо. Температурите ще доближават до 38-39 градуса. По-късно от северозапад ще стартира да прониква студен въздух, ще се развие купеста и купесто-дъждовна облачност и на обособени места по здрач и през нощта против четвъртък ще превали и прегърми. През идващите дни захлаждането ще продължи. Ще има краткотрайни превалявания, съпроводени с гръмотевици, вероятни са и градушки. По-интензивни и на повече места ще са явленията през почивните дни.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР