В много общини продължава да няма ток, а някъде хората

...
В много общини продължава да няма ток, а някъде хората
Коментари Харесай

Над 60 см преспи в Етрополе и Търново!

В доста общини продължава да няма ток, а някъде хората са и без отопление. Трудно стават доставките на хранителни запаси в локалните магазини, децата няма по какъв начин да отидат на учебно заведение, а родителите - на работа. В Етрополе и околията ситуацията безусловно е бедствено - към момента не е възобновено електрозахранването, а преспите от насъбрания сняг са от 60 см нагоре!

Различни екипи се пробват да възстановят раздраните кабели и електрическите стълбове, а снегопочистването става доста постепенно. Жителите на Етрополе пробват с подръчни средства да чистят снега, само че огромна част от него се е трансформирала в ледени буци, което прави упражнението почти невероятно, в случай че не са намесени огромни машини.

Основните артерии към този момент са съвсем изчистени и опесъчени, само че из дребните квартални улички ситуацията е непроменено, те остават мъчно проходими.



Във Велико Търново ситуацията също може да се оприличи като бедствено, защото в доста квартали на старопрестолния ни град към момента няма ток.

" Хладилниците, естествено, не действат, само че най-малко на открито е студено, с цел да можем да изкараме някои артикули и храни. Лошото е, че с фризерите ситуацията не е добре, защото месото, с което разполагаме, би трябвало да е надълбоко замразено. И да желаеме - няма с какво да го сготвим ", спосделиха пред Lupa.bg хора от Велико Търново, които допълниха, че не всички разполагат с печки на дърва или камини, а това прови отоплението невероятно.

Има и много дребни деца, които мръзнат по домовете си, а родителите се надяват всичко да се възстановява, защото спят с панталони, якета и шапки, с цел да не се простудят.

Някъде токът е много изменчив - ту го има, ту го няма, електроуредите могат съществено да се повредят или въобще да не стават по-късно за нищо. Хората признаха, че крушките на лампите колкото да мъждукат, само че нищо други съвсем не може да се зареди от ел. мрежата.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР