В много мюсюлмански държави празнуването на Коледа е забранено заради

...
В много мюсюлмански държави празнуването на Коледа е забранено заради
Коментари Харесай

В кои страни Коледа е забранена

В доста мюсюлмански страни празнуването на Коледа е неразрешено поради религиозни или други аргументи. В някои страни, в случай че решите да празнувате, може даже да попаднете зад решетките.

Светът е Коледа, само че това не е изцяло тъкмо, написа Vesti.bg. Ако сте Гринч по душа, има много места, където по това време на годината можете да се спасите от коледната нервност.

Хората в Саудитска Арабия имат ясна визия какво могат да вършат и какво не. Ислямските закони надалеч не включват правото на честване на коледните празници.

Нещо повече - през 2013 година страната задържа повече от четиридесет души за " Заговор на Коледа ".

Не единствено, че хората могат да бъдат санкционирани за удостояване на празниците, само че и могат да бъдат сложени зад решетки за това.

От години Сомалия също е наложила национална възбрана за честването на Коледа. Местните християни, които желаят да почетат Рождество Христово, нормално поемат огромен риск и честват скрито.

Не единствено, че Коледа е трайно неразрешена в Северна Корея, само че и всички религиозни практики, които не са утвърдени от страната, могат да бъдат строго наказвани от закона.

Въпреки че Коледа не е публично неразрешена в Япония, ръководещите не одобряват деня за формален празник и той не е разгласен за почивен. Това е по този начин, тъй като християнството не е преобладаваща религия в Япония и малко хора честват на 25 декември.

Комунистически Китай е идната, която не празнува Рождество. Този факт обаче надалеч не стопира локалните да търсят други способи, по които да честват Коледа.

Сърбите честват Коледа. Но я честват по Юлианския календар - на 7 януари.

Така че в случай че желаете да избягате от нервността тук, можете да се спасите в прилежащата ни страна. А когато Коледата тук завърши, ще можете да се върнете преди нервността там да е достигнала връхната си точка.

Ако въпреки всичко смятате, че и там няма да се спасите от Марая Кери, можете да изберете доста по-екзотични места.

В Азия да вземем за пример, в страни като Монголия и Тайланд, където формалната вяра е будизъм, 25 декември не е нищо повече от един елементарен ден.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР