В много малко държави се плаща още за украинските бежанците.

...
В много малко държави се плаща още за украинските бежанците.
Коментари Харесай

България плаща средно по 450 евро месечно за бежанец

" В доста малко страни се заплаща още за украинските бежанците. България заплаща най-вече за емигрант от цяла Европа - приблизително по 450 евро на месец. "

Това сподели в " Още от деня " по Българска национална телевизия служебният министър на туризма Илин Димитров.

" Ние не им даваме пари на ръка. Дадохме ги за един бранш, доста мощно ударен от COVID-19. Това решение оказа помощ на бранша, оказа помощ на компаниите да имат ликвидни средства. В момента обстановката е друга ", обясни още Димитров.

Служебният министър благодари на всички хотелиери, които отворят домовете си през цялото време, без да имат изясненост дали има стратегия за възобновяване на разноските или не. Тепърва програмата, която в началото планува 40 лв. на човек, ще търпи трансформации. Димитров увери, че каквото и решение да бъде взето, ще има хуманно отношение към бежанците. И в това време бе безапелационен, че всички хотелиери, че ще си получат парите.

" По три аргументи не може да бъде платено. Те са: Ако лицето е напуснало хотела, без да заяви. Ако е почнало работа, без да заяви. Ако е записано в няколко хотела по едно и също време. "

Димитров посочи, че поддържа доста близка връзка със бранша.

" Хотелиерите биха желали стратегия, която да заплаща сред 40-50 лв. на емигрант. Всичко това ще бъде решено от междуведомствената група съгласно бюджета. Действително са плашещо огромни сумите. Не съм финансов министър, нито член на тази група и ще се съобразя с нейното решение. Чакам го.

Държавата има доста разходни пера. Това е едно от многото. "

По мотив стряскащите цени за новогодишната вечер, която оферират някои курорти у нас, Димитров сподели: " Такива предложения са на пазара с рекламна цел, с цел да покажем, че предлагаме добър артикул. Знаем за кои хотели става дума, задоволително смешки има по този мотив. Почти всички пакети са продадени, което значи, че когато има избрана цена, то за нея има пазар. За всеки има по нещо на нашия пазар. Но цената дефинира качеството. Няма по какъв начин да имаме добър и първокласен артикул на ниски цени. "

Димитров сподели, че към момента е член на Националния съвет на " Продължаваме промяната ".

" Страната ни има потребност от устойчиво ръководство, а формулата би трябвало да бъде открита в Народното събрание. Не съм политически Нострадамус. Не мога да кажа какво ще стане. Радостното е, че може би разговорът стартира да се възвръща. Дали с първия мандат, дали с втория, дали с третия, би било хубаво да има обединяване. "

Служебният министър работи по план за цифрова карта в туризма, която да среща чужденците с хубостите на България и да им обезпечава цялата нужна потребна информация.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР