В много градове на Испания през почивните дни имаше сблъсъци

...
В много градове на Испания през почивните дни имаше сблъсъци
Коментари Харесай

К-19 бунтове запалиха Испания ВИДЕО

В доста градове на Испания през почивните дни имаше конфликти сред силите на реда и протестиращи против последните ограничения на управляващите за ограничаване на ковид, съобщи ДПА.

В Мадрид мирна проява през вчерашния ден прерасна в улична борба сред дребни непокорен групички и полицията, която се опита да ги разпръсне, заяви испанската телевизия RTVE. На фрагментите се виждаха горящи контейнери за боклук, хора, хвърлящи камъни, и счупени витрини. Арестувани са 32-ма души, трима служители на реда са ранени.

БЛИЦ напомня, че. Предишната нощ при улични борби там бяха ранени 20 служители на реда и 7 стачкуващи.



Премиерът Педро Санчес предизвести, че митингите, съпроводени с ирационалност и принуждение, са неприемливи.

Според въведените нови карантинни ограничения локалните управляващи в доста райони затвориха вътрешните граници за пътувания. В Каталуния да вземем за пример не се разрешава на хората да напущат градовете си през уикендите. В доста градове, в това число Барселона, е разгласен вечерен час и не може да се излиза от вкъщи до сутринта.

Училищата и детските градини остават отворени, само че заведения за хранене, театри, кина и фитнес салони са затворени.

Остри конфликти, в това число с арести, имаше и във Валенсия, Малага, Бургос, Билбао, Сан Себастиан, в няколко града на самостоятелните региони Кантабрия и Риоха .

"Само благодарение на отговорност, единение и саможертви можем да победим пандемията. Агресивното и ирационално държание на неголеми групи е неприемливо. Това не е излаз ", написа в Туитър министър председателят Педро Санчес. Той изрази признателност към органите на реда за обезпечаването на сигурността.

Броят на записаните инфектирани с ковид в Испания към този момент надвиши 1,1 милион, а умрелите до момента са над 35 800.

На 25 октомври испанското държавно управление вкара в страната режим на нараснала подготвеност, който може да бъде продължаван до май следващата година.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Обявен бе комендантски час за през нощите, който ще трае до 9 ноември, след което мярката може да бъде продължавана от локалните управляващи, които могат да вкарват и ограничавания върху напредването.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР