В много голяма степен Т-клетъчният имунитет не е променен при

...
В много голяма степен Т-клетъчният имунитет не е променен при
Коментари Харесай

Наш имунолог: Трябва да ни интересува дали КОВИД става по-лека болест, а не дали изчезва

В доста огромна степен Т-клетъчният имунитет не е изменен при Омикрон. Промяната е 20% по отношение на истинския вирус от Ухан, а по отношение на Делта и Алфа съвсем няма смяна. Това предопределя удобно развиване за имунизираните, а какво ще е за неимунизираните – няма още сигурни данни, тъй като главната информация идва от страни с високо имунизационно покритие. Това съобщи проф. Дорослав Кюркчиев, началник на лабораторията по клинична лаборатория на болница „ Св. Иван Рилски ”.

Не може да се изведе като предписание дали имунизираните или преболедувалите са с по-добър имунитет. Примери има и в двете направления, сподели проф. Кюркчиев. Имунитет се придобива и при имунизация, и при преболедуване – въпросът е дали пази от заразяване, тежко боледуване или гибел. В огромната част от случаите и при имунизация, и при преболедуване съответният човек е защитен от тежко боледуване – това би трябвало да ни интересува, безапелационен е Кюркчиев.
Имунолог: Ваксините не са страшни
Категорично всички данни до момента демонстрират, че имунизациите против COVID-19 защищават от хоспитализация, гибел и тежко боледуване. Това сподели...
Прочети повече
" Мечтая си за времената, в които си говорихме: " Ей, какъв гнусен грип изкарах, 3 дни не станах от леглото ", изясни нагледно професорът пред Българска национална телевизия какво желае да види и от COVID-19. Според него, с тази болест ще се върви и би трябвало да се върви по този път.

Сегашните ваксини са решение против тежко боледуване и гибел, явно не са решение против заразяване. Ваксинацията е здравно средство, локдаунът не е здравно средство. Категорично срещу съм ограничение на човешките свободи, е позицията на професора. " Здравните системи на всички места срещат проблеми, само че в края на краищата те са хората, които следват да се оправят. Не полицейщина ", съобщи проф. Кюркчиев и уточни, че към този момент се случват антиутопии, които ни се показват за нещо обикновено.

Понякога имунизирани против ковид нямат Т-клетки в кръвта, само че те са изцяло защитени. Тези кафези са в лимфоидните органи – те стоят там и патрулират при заплаха или съществуване на зараза. Като я няма, се отдръпват – това е тематиката на профилирана публикация, която професорът и негови сътрудници са предали за критика и обява в влиятелно интернационално научно списание.

Не титърът антитела е главен индикатор дали да се ваксинираш или не. Ако имаш 10 000 антитела, не значи, че не можеш да си сложиш бустерна доза, безапелационен е професорът. Той безусловно се разсмя на изказванието, че хора с бустерна доза притеглят по-лесно Омикрон.
Не можем да седим с полумерки и да споделяме, че ограниченията не работят
" Ако ограниченията ги нямаше, щеше да е по-зле. Няма никакво значение какви нови ограничения ще въведем, в случай че старите не се съблюдават ". Това съобщи пре...
Прочети повече
Още: Настанените в лечебни заведения с Коронавирус още веднъж се усилват, над 500 души са в интензивни отделения

Още от ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР