В много европейски страни съществуват доста тежки наказания за нарушителите

...
В много европейски страни съществуват доста тежки наказания за нарушителите
Коментари Харесай

Вижте какви са солените глоби за шофьорите по пътищата на Европа

В доста европейски страни съществуват много тежки санкции за нарушителите на разпоредбите за придвижване. Те могат да варират от високи санкции до отнемане от независимост и конфискация на транспортното средство, предизвестяват от немския авто клуб ADAC.
Най-големите санкции чакат водачите в скандинавските страни, а също по този начин в Холандия, Швейцария и Италия. Например, тези, които надвишават скоростта с 20 км / ч, ще бъдат осъдени в Норвегия с санкция от 480 евро, в Швеция - 230 евро, във Финландия - 200 евро, в Италия - 175 евро, в Холандия - 170 евро, а в Швейцария - 160 евро. В Германия сходно нещо ще ви коства не повече от 35 евро.
Ако скоростта към този момент е надвишена с 50 км / ч, то във Англия санкцията може да доближи до 2 900 (!) евро, в Австрия - 2180 евро.
За превишаване на допустимото наличие на алкохол в кръвта в Италия полицията може да конфискува автомобила, при изискване че притежателят е зад кормилото. В Дания има сходно предписание, а в Швеция и Испания, при избрани условия пийнал водач може даже да се окаже с сложени белезници.
Говоренето по телефона по време на шофиране без потребление на хендсфри слушалки също може да опустоши портфейла на туристите. Холандия, Англия, Дания и Испания са безмилостни към тези извършители - санкцията ще бъде към 200 евро.
Неправилното паркиране излиза изключително скъпо в Испания (до 200 евро), Холандия (95 евро), в Кипър (85 евро) и Дания (70 евро). За съпоставяне - в Германия санкциите са от 10 до 70 евро, според от събитията.
За неналичието на колан най-драконовите санкции чакат нарушителите във Англия - до 580 евро, Дания и Испания - 200 евро. В Полша санкцията ще бъде единствено 25 евро, а в Швейцария - 55 евро.
Ако санкцията към този момент е написана, то си коства да се заплати допустимо най-скоро като да вземем за пример в Италия, Франция и Испания оферират положителни отстъпки при бързо погасяване на задължението.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР