В много държави не е прието да носите обувки, когато

...
В много държави не е прието да носите обувки, когато
Коментари Харесай

Защо гостите винаги трябва да си събуват обувките

В доста страни не е признато да носите обувки, когато влизате в къща. Но това не е просто до традиция – по света са осъзнали нещо, което се потвърждава от доста изследвания - обувките могат да бъдат голям източник на замърсяване във вашата къща. 
421 000 типа бактерии на чифт Помислете за елементарния си ден. Ходите на работа, получавате ежедневното си капучино в нормалното кафене, по-късно употребявате банята в офиса, вършиме спирка в супермаркета и още веднъж се прибирате вкъщи.
 След като научите това, проблемите с обувките ще изчезнат вечно След като научите това, проблемите с обувките ще изчезнат вечно
Обувките би трябвало да бъдат освен красиви, само че качествени и комфортни. Всеки желае да комбинира всичко това в един чифт. В същото време е мно...
Това са доста места, на които стъпват обувките ви. И всички тези подове замърсяват подметките с доста повече от просто прахуляк и тиня.
Когато микробиологът доктор Чарлз Герба проучва комплект обувки, той и неговият екип откриват приблизително 421 000 типа бактерии, освен залепени на подметките, само че и растящи по тях. Те откриха също, че съвсем 3 000 типа бактерии живеят вътре в обувките. И най-шокиращата част: 96% са били с фекален произход; т.е., на процедура обувките ви умерено могат да бъдат по-мръсни от тоалетна седалка.
Почти 3 от 10 обувки да вземем за пример са имали E.coli, бактерия, която процъфтява навътре в червата ви и която, макар че нормално е безобидна, е известна с това, че предизвиква немалки проблеми със стомаха. Някои типове E.coli даже стават по-силни против антибиотици. Освен това върху 7 от 10 обувки са открити микроорганизми, които предизвикват инфекции в пикочните пътища и белите дробове.
Обществените тоалетни може да са един от главните източници на замърсяване, където се възпроизвеждат милиони бактерии. Някои от тях могат да преживеят силата на вашите най-надеждни почистващи препарати и антибиотици, като бактериите C.
 Кога да изхвърлим обичаните обувки Кога да изхвърлим обичаните обувки
Ако към момента държите в дрешника си обувки от гимназията, това значи, че нямате никаква визия по кое време да се отървете от тях. След то...
Difficile, разпознати на 39,7% от подметката на обувката и отговорни за появяването на мощни болки в стомаха, епизоди на диария и инфектиране на червата, всички от които са изключително сложни за децата.
Внимавайте за рискови материали И в случай че всички тези отвратителни микроорганизми не бяха задоволителни, би трябвало да се тормозим за още нещо: химикалите. В един естествен ден не стъпвате единствено на нечистотия, само че и на нездравословни отрови и рискови химикали, които идват от бензиностанцията, приключване на течност от кола или цигара на пода. Някои от тях, като тези, открити по асфалтови пътища, запечатани с въглища, даже могат да бъдат канцерогенни, както откриват откриватели от университета Бейлор в Тексас.
Не е до параноя, а до хигиена В ежедневните си скитания стъпвате на боклуци от кучета и птици, гнили боклуци от храна, публични бани, мощни химикали и кой знае какво още. Това е гнусен химичен и бактериален коктейл за вас.
Така че, в случай че не свалите обувките си преди да влезете в дома си, тогава ще поканите сред 90% и 99% от тези груби живи същества и рискови субстанции на пода, дивана и в случай че не сте деликатни, вашето легло.
 Как да защитим обувките от солта през ЗИМАТА Как да защитим обувките от солта през ЗИМАТА
Зимните обувки от качествени материали са поръчител, че краката ни ще се запазят сухи и топли през зимата. Но както ботушите се грижат за...
Не става дума за параноя, защото към момента би трябвало да можем да сътворяваме антитела, просто внимавайте какво пускате вътре в къщата си.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР