В много болници бяха удвоени леглата за COVID-19, включително и

...
В много болници бяха удвоени леглата за COVID-19, включително и
Коментари Харесай

Проф. Иво Петров съветва как да действаме при зараза с коронавирус

В доста лечебни заведения бяха удвоени леглата за COVID-19, в това число и в общинските. Може да се каже, че общинските лечебни заведения се включват доста интензивно. Освен това неотдавна беше взето решение лечебните заведения от извънболничната помощ да играят ролята на триаж за пациенти, които са със признаци на ковид. Това сподели кардиологът проф. Иво Петров.
Болниците в София могат да обезпечат доста кревати, може би десетократно по отношение на настоящия потенциал. Не единствено легловият потенциал има значение обаче, а и личният състав. Не всеки доктор се е сблъсквал с кронавируса, учим се в ход. Необходимо е лечебните заведения да са снабдени с лекарства и най-много с личен състав, акцентира той пред Българска национална телевизия.

Сега знаем доста повече за патологията, за другите етапи на лекуването. Лечението би трябвало наложително да се води от доктор, не би трябвало да се вземат превантивно никакви лекарства. Конкретната фаза на болестта изисква съответни ограничения. Тези етапи би трябвало да бъдат преценени от доктор, даже това да се случва онлайн, уточни проф. Петров.

Той разясни, че не предлага при леки признаци наложително да се върви в болница. При началните етапи човек може да попита по телефона своя доктор и да се стартира с първичните общи ограничения, които се ползват при простуда - потискат температурата и поддържат имунитета, като витамин Д, селен и цинк. Ако пациентът има възходящ зной и кашлица, би трябвало да се обърне към разкритите към здравните заведения триажи, сподели още проф. Иво Петров.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР