В Мизия се събират тази сутрин много зърнопроизводители и земеделски

...
В Мизия се събират тази сутрин много зърнопроизводители и земеделски
Коментари Харесай

Производителите блокират пътищата на ТИР-овете, които осъществяват вноса у нас

В Мизия се събират тази заран доста зърнопроизводители и аграрни стопани, които желаят да изразят своето неодобрение, което се случва с техния отрасъл. Десетки са тракторите, които прииждат от всички направления. Тази заран пътят от Враца до Мизия беше извънредно усложнен от напредването на тракторите, тъй като оттова минава пътя на тежкотоварните камиони. Те се канят да блокират ферибота Оряхово - Бекет. Така че с изключение на ферибота, ще бъде затворен и моста на Русе. 



Имаме три съществени претенции. Излизаме по пътищата и улиците поради отношението на ръководещите към нашия бранш. 

Това разяснява пред Нова тв Румяна Ангелова.

Въпреки дължите договаряния не успяхме да се споразумеем. Това, което видяхме е, три следващи срещи, на които се стига до нещо напълно друго, което е жива насмешка в очите на земеделския производител. Сектор зърнопроизводство е единствения, който не е бил подпомаган от българското държавно управление и ние сме най-потърпевшите от ставащото в Украйна и Русия, разяснява тя. 

Изглеждаше, че зърнопроизводителите са добре, само че цялата политика, която се организира през последните две години, докара до днешния ден, уточни тя. 



Готови сме да отстояваме правата си до край, разяснява различен производител. 

Днес задачата ни не е да пречим на хората. Целта е да препречим пътя на ТИР-овете, които реализират вноса в България. В последна сметка ние не желаеме толкоз пари, колкото закон и ред. Всички тези условия, които ни пречат да си обработваме земята и това, което Европа ни постанова, не е съобразено с нашите климатични условия, с нашата специфичност. Ние имаме ужасно богата земя, а в този момент пустее, разяснява Ангелова. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР