В Министерството на вътрешните работи се състоя първо заседание на

...
В Министерството на вътрешните работи се състоя първо заседание на
Коментари Харесай

С осем мерки оперативният щаб се бори с чумата по животните

В Министерството на вътрешните работи се състоя първо съвещание на оперативния щаб , координиращ обстановката и ограниченията за ограничаване на болесттите по животните .

По време на срещата е изработен разбор на обстановката досега , изразена е угриженост към стопаните на животните , както и регистрирани пропуски в връзката. В мощ остават набелязаните осем ограничения , отразени в заповедта на двамата министри в края на предходната седмица.

 Борисов сътвори действен щаб за битка с чумата по животните
Борисов сътвори действен щаб за битка с чумата по животните

Протести съпътстваха евтаназирането на добитъка

Бяха разисквани и спомагателни стъпки за ограничение на рисковите болести по животните. Първата от тях е ограничение на огромни публични прояви със скупчвания на хора в 10-километровата зона към огнищата на рисковите заболявания. Втората мярка е обвързвана със усилване на контрола по ГКПП-тата на товарите за транспорт на месни храни.

По думите на вътрешния министър " действително това значи усилване на инспекциите на транспортните средства , като задачата е да не се допусне месо, което е инфектирано ".

Третата рекомендация е към Министерство на регионалното развитие и по-специално към АПИ - всекидневно разчистване на 10-километровата зона преди местата за граничен надзор. Бе препоръчано и признато в утрешния ден да се организира среща на щаба с ръководителите на парламентарни групи.

 Експерти от Европейска комисия идват в България поради чумата по животните Обновена
Експерти от Европейска комисия идват в България поради чумата по животните

Проверяват дали подхванатите у нас ограничения са съответни

" Целта на тази среща е да се изчистят всички подозрения, тъй като в тази ситуация става въпрос за националната сигурност . Искаме всички да осъзнаят каква е заплахата и да си поемат отговорността ", изясни министърът на вътрешните работи.

На съвещанието участваха министрите на вътрешните работи Валентин Радев, на земеделието и храните Румен Порожанов, основният секретар на Министерство на вътрешните работи основен комисар Младен Маринов, шефът на БАБХ доктор Дамян Илиев, шефът на ДАНС Димитър Георгиев, шефовете на ГДНП и ГДГП - гл. комисар Христо Терзийски и гл. комисар Светлан Кичиков, шефовете на регионалните дирекции на Министерство на вътрешните работи в Бургас, Ямбол, Русе и Силистра, както и регионалните шефове на четирите погранични области.

 Румен Радев изиска отговори от държавното управление за рецесията с чумата
Румен Радев изиска отговори от държавното управление за рецесията с чумата

И отсега нататък ли всеобщото изтребване на здрави животни ще е единствената мярка?
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР