В Министерството на образованието и науката бе изтеглен вариант 2

...
В Министерството на образованието и науката бе изтеглен вариант 2
Коментари Харесай

Изтеглиха Вариант 2 за матурите днес

В Министерството на образованието и науката бе изтеглен вид 2 за втория наложителен зрелостен изпит по математика, съобщи кореспондент на БГНЕС.
Вариантът бе изтеглен от журналиста Зина Соколова от вестник " Азбуки ”.

" Днес се организира вторият наложителен изпит по математика от Националното външно оценяване в 7 и 10 клас. Отново чакаме да се явят към 117 000 възпитаници, близо 63 000 от седми и 54 500 десети клас ”. Това съобщи Евгения Костадинова шеф на дирекция " наличие на предучилищното и учебно обучение ” в МОН.

" Учениците от седми клас следва да се оправят с 23 задания, измежду тях има задания с избираем и отворен отговор. Този изпит е един от най-значимите, дотолкоз доколкото резултатите от него служат за класиране в местата по държавния проект банкет за приемане след 7 клас в профилирани и професионални гимназии ”, сподели още Евгения Костадинова. 

18 от тях изискват изтъкване на един правилен отговор от четири вероятни, оповестиха от МОН. Две са с къс свободен отговор, а три задания изискват уголемен свободен отговор. Тестът по математика за десетокласниците има 17 задания, от които 15 са с избираем отговор, а две – с уголемен свободен отговор.

Изпитът продължава 90 минути. Резултатът от НВО в 7 клас се употребява като балообразуващ детайл при приема на възпитаници в 8 клас. Според измененията в Наредбата за организация на дейностите в учебното обучение от тази година учениците подреждат желанията си и в четвърти стадий на класиране за банкет след 7 клас.

С резултата от НВО десетокласниците от обединените учебни заведения аплайват за местата от спомагателния план-прием за продължение на образованието си във втория гимназиален стадий. Максималният брой точки на всеки от изпитите е 100, а резултатите ще бъдат оповестени до 28 юни
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР