В Министерство на вътрешните работи е традиция поголовната подмяна на

...
В Министерство на вътрешните работи е традиция поголовната подмяна на
Коментари Харесай

Андрей Янкулов - правен експерт: Всяко едно такова нещо, като случая с Брендо, е политически въпрос

" В Министерство на вътрешните работи е традиция поголовната замяна на всевъзможни фрагменти при всяка една промяна на политическото управление. По принцип концепцията при такива силови структури на страната е, че те би трябвало да бъдат оптимално политически неутрални. И хората, които ги управляват - да, те ще имат някакъв политически профил, само че той не може да бъде прецизно партиен ", сподели в " Денят стартира " Андрей Янкулов - юридически специалист в Антикорупционен фонд.

" Няма проект за ръководството на министерството, всичко е ден за ден ", добави Янкулов.

" И надлежно виждаме резултатите от това неприятно ръководство ".

Андрей Янкулов сподели още, че има образец при случаите на следствие и намиране на разнообразни нарушители, като това по думите му " не е учудващо ", имайки поради положението на Министерство на вътрешните работи.

" Всяко едно такова нещо, като случая с Брендо, е политически въпрос ", сподели той.

" Особено подобен високо профилен. Осъден в няколко страни за трафик на опиати. При всички положения ще разбуни тук политическата система ".

Експертът добави, че има много конкретика към издирването на Брендо. Каза, че е ясно, че ще има избран набор от лица за търсене, които в никакъв случай няма да бъдат издирени. Въпросът в съответния случай с Брендо съгласно Янкулов е да се ревизира дали е подходено съответно при следствието.

" Безспорно би трябвало да си обясни министерството по какъв начин тъкмо се е озовало това лице, което е търсено от неговите служби на територията на страната. Въпрос на разбор на активността на другите структури на Вътрешното министерство ".

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР