В Министерство на електронното управление днес, за първи път чрез

...
В Министерство на електронното управление днес, за първи път чрез
Коментари Харесай

Теглят образците на машини за гласуване

В Министерство на електронното ръководство през днешния ден, за първи път посредством чоп с генератор на инцидентен принцип, ще бъдат изтеглени образците на машините за гласоподаване, които ще се употребяват в процедурата на засвидетелствуване.

В идващите дни техническите устройства ще преминат стадий на засвидетелствуване, тъй че да се откри тяхната техническа валидност и сходството с одобрения съгласно закона програмен продукт и хардуер.

Генератор на инцидентни цифри подсигурява, че изборът на образците, които ще преминат през засвидетелствуване е изцяло инцидентен, а вероятността да се избере обещано устройство е същата, като тази да се избере всяко друго. Проверката, оценяването и удостоверяването на машините за гласоподаване ще се реализира по стъпките на към този момент миналата през публично разискване и утвърдена Методика за засвидетелствуване на машините за гласоподаване съгласно член 213 алинея 2 от Изборния кодекс, изясняват от МЕУ.

Централната изборна комисия ще даде декларация за сходство от изпълнителя на всички машини с определените мостри, които ще преминат през процеса на засвидетелствуване.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР