В Министерския съвет заработи Комисия по устойчива мобилност към .

...
В Министерския съвет заработи Комисия по устойчива мобилност към .
Коментари Харесай

Подготвят Визия за устойчива мобилност на България 2035 с акцент върху електрическата мобилност

В Министерския съвет проработи " Комисия по устойчива подвижност " към. В комисията вземат участие специалисти от Националната браншова организация за електрическа подвижност – ИКЕМ и Българската стопанска камара, оповестиха от Индустриален клъстер " Електромобили " (ИКЕМ). Целта на комисията е да осъществя Реформа 5: " Електрическа подвижност " по Националния проект за възобновяване и резистентност (НПВУ) - с цел да се подтиква развиването на превоз с нулеви и ниски излъчвания в България, да се обезпечат тласъци за потреблението на транспортни средства с нулеви излъчвания и да се създаде необятна мрежа от инфраструктура за различни горива (електрически зарядни станции), съобщи Българска телеграфна агенция. В резултат на промяната би трябвало да бъдат конфигурирани 10 000 електрически зарядни станции, в това число за бързо зареждане, на цялата територия на България, броят на записаните в страната транспортни средства с нулеви излъчвания (нови или използвани автомобили) би трябвало да доближи общо 30 000 и би трябвало да бъдат въведени зони с ниски излъчвания в най-големите и най-замърсените градове на страната. Работни групи на ИКЕМ и БСК приготвиха план на " Визия и пътна карта за устойчива подвижност на България - 2035 ". Проектът ще бъде възложен на комисията до края на м. юли 2022 година Предлага се повсеместен модел със систематични взаимовръзки и ясни цели. Визията съставлява жизнеспособна цялостна рамка за развиване на електрическата подвижност в България, която да бъде необятно призната от обществото и да дава отговор на характерни транспортни потребности (пътнически и търговски), с високо равнище на досегаемост и надеждност. Като такава, визията е причина за едно съвременно законодателство, пътна карта за развиване, както и за основаване на механически съвременни и печеливши артикули на пазара. Предлага се, с оглед междусекторния темперамент на комисията, в нея да бъдат включени специалисти от разнообразни министерства и браншове. Необходимо е комисията да бъде непрекъснато настояща. Жизнено значимо е да се насърчи междусекторен спор, който да включва участници от целия политически набор. Ключов миг на визията е акцентът върху електрическата подвижност, значима част от така наречен " устойчива подвижност ". Експертите оферират: - Шест виновни работни групи на КУМ:
* РГ 1: ЕПС - Интегриране и нови технологии
* РГ 2: Инфраструктура за зареждане - консолидиране, технологии, акумулатори, водород
* РГ 3: Регулиране, стандартизация и сертификация
* РГ 4: Материали и преработване
* РГ 5: Обучение и подготовка
* РГ 6: Обща рамка Пет предпочитаните тематични области за деяние: " Автомобилен и ЕПС парк ", " Инфраструктура за зареждане ", " Енергия и околна среда ", " Градско обмисляне и интермодалност " и изключително значимата: " Базови области ", включваща: обучение и образование, стандартизация и ИКТ. Пътната карта към визията да разпределя във времето обособените подтеми по петте области на деяние, които са разграничени по този начин: действия, които към този момент са стартирали, действия нужни за реализиране на задачите, целеви работни групи по тези тематики, предпочитаните дейности, както и такива за развойна активност.
Посочени са съществени акценти върху значими за разрешаване въпроси, свързани с тематичните области и работни групи, както и приложение: " Състояние и планиран брой електрически и водородни ППС и зарядна инфраструктура за тях ". За развиването на бранш " Електрическа подвижност " от извънредно значение е системата за обучение, образование и подготовка на фрагменти. Тя е гаранция, че наетият личен състав е висококвалифициран и е в положение да отговори на високите условия. Така ще бъдат реализирани разнородни, потребителски насочени осведомителни и информационни софтуерни решения в интерес на потребителите. Визията, пътната карта и дейностите по тематичните области и техните периоди са съобразени с Проект за " Регламент за разгръщането на инфраструктура за различни горива ".
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР