В Министерския съвет в момента се провежда брифинг. В него

...
В Министерския съвет в момента се провежда брифинг. В него
Коментари Харесай

Представят Националния план на България за готовност при пандемия

 В Министерския съвет сега се организира брифинг. В него вземат участие министърът на здравеопазването , ръководителят на Националния действен щаб Венцислав Мутафчийски, изпълнителният шеф на УМБАЛСМ " Пирогов “ Асен Балтов и доцент Кунчев. 

Те показват Националния проект на България за подготвеност при пандемия, който се преглежда на днешното държавно съвещание.

" Приехме Националния проект за подготвеност при пандемия. Основните цели са ограничение на заболеваемостта и понижаване на смъртността от пандемична зараза. Държа да подчертая, че Националният проект има общ темперамент.

Това е един основополагащ проект, който е нужен за реализирането на всички дейности, на цялата страна, при оправянето с избрана пандемия.

Имаме подобен проект за оправянето с грипа, в Народно събрание показах проекта за Коронавирус пандемията. Такива проекти ще бъдат създадени, в случай че се надигнем и пред друга пандемия ", съобщи министър Ангелов.

При правенето на проекта са употребявани насоки на Световната здравна организация и Европейския център за предварителна защита и надзор на болесттите, уточни министърът.

Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР