В Министерския съвет ще бъдат обсъдени териториалните планове за справедлив

...
В Министерския съвет ще бъдат обсъдени териториалните планове за справедлив
Коментари Харесай

Кабинетът ще обсъди териториалните планове за справедлив преход на въглищните райони

В Министерския съвет ще бъдат разисквани териториалните проекти за обективен преход на въглищните региони Перник, Кюстендил и Стара Загора, които до на следващия ден страната ни би трябвало да показа на Европейската комисия, с цел да получи съответните средства.

Очаква се преди този момент министър председателят Николай Денков да се срещне със синдикатите, които упорстват приемането на проектите да се отсрочи най-малко с месец.

От ГЕРБ - Съюз на демократичните сили първо упрекнаха сътрудниците си в ръководството за нарушавания, само че след това смекчиха тона.

Прецизирането на текстовете би трябвало да се случи през днешния ден, преди държавното управление да ги изпрати в Брюксел. Окончателното решение ще бъде взето на следобедно съвещание, най евентуално след среща със синдикатите. Иначе - политическата реакция:

" Виждаме, че преходът ще бъде обективен единствено за някои неразбираемо по какъв начин подбрани защити хора. А оттова нататък за хората, за районите, ще бъде ще бъде разгром няма да бъде преход ", съобщи Красимир Вълчев от ГЕРБ, само че по-късно тонът на диалогът бе обуздан.

Първата реакция на премиера Николай Денков бе за " волна или неволна неистина ", само че след диалога с Бойко Борисов въпросът беше избран като неразбирателство.

" Тези текстове могат да бъдат прецизирани до края на месец декември, само че към този момент хода на полемиките с европейската комисия. Като ние ще продължим разговора със синдикатите и с локалните общности. Така че да отчетем, в случай че още техни съображения, и несъмнено, към този момент в границите на това, което слага Европейската комисия като изисквания`, разяснява министър председателят. 

" Само България не е предала своите териториални проекти. Всички останали страни да са го създали още предходната година. И в резултат на това бяха изгубени към този момент съвсем 100 милиона евро. Други 800 милиона евро са под въпрос, в случай че това не бъде направено в напълно къси периоди ", напомни новият български еврокомисар Илиана Иванова. 
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР