В Министерския съвет се провежда среща между генералния секретар на

...
В Министерския съвет се провежда среща между генералния секретар на
Коментари Харесай

Ако матурата по български беше в социалните мрежи, оценката би била тройка

" В Министерския съвет се организира среща сред генералния секретар на НАТО и служебния министър председател " е образец за вест от България този понеделник, само че и за изречение, което доста българи биха написали неверно, тъй като не знаят, че първата дума в съставно лично съществително име се членува.

Този вид неточност са позволили към 30% от присъединилите се в акцията за просветеност " Животът няма аУтокорект ", проведена от платформата " Как се написа? ". Целта ѝ беше да помогне на зрелостниците преди матурата по български език и литература да си напомнят или да научат разпоредбите за правопис и пунктуация благодарение на примерна задача.

Кампанията се организира в продължение на 50 дни в обществените мрежа Threads. Освен младежите, които най-често я употребяват, в самодейността се включват хора от всевъзможни възрасти.

Резултатите демонстрират, че половината от участниците срещат компликации с препинателните знаци и пунктуационните правила, а междинният резултат на верните отговори на въпросите, свързани с правопис, е 54%. При граматичните задания процентът е 57 на 100.

Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР