В Министерския съвет няма пешки. Един министър има огромна власт

...
В Министерския съвет няма пешки. Един министър има огромна власт
Коментари Харесай

Премиерът Денков: В МС няма пешки, един министър има огромна власт чрез правомощията си

В Министерския съвет няма пешки. Един министър има голяма власт посредством пълномощията си. Много неща могат да се създадат, само че има и ограничавания. Не е редно да се приказва с неуважение на министрите. Президентът в никакъв случай не ми се е обаждал да ми споделя какво да върша до момента в който бях длъжностен министър ", съобщи министър председателят акад. Николай Денков, който дава отговор на въпроси на жители, съобщи кореспондент на " Фокус " .

Еврозоната

" Първият въпрос е по кое време да бъде квалифициран и оповестен първият конвергентен отчет. Дискутираме дали да не бъде изработен по принцип през годината. Ако решат да си остане през май, както нормално, можем да желаяме ексклузивен към края на годината. Отличници сме по три от четирите индикатора, които имат значение за приемането ни - закрепеният курс на лв. към еврото, външният дълг, както и бюджетният недостиг. Единственият ни проблем е инфлацията, което е обвързвано най-много с външни аргументи ", уточни Денков.

Шенген

" В момента с Австрия не се водят договаряния, обсъждаме с Европейска комисия какви да бъдат идващите стъпки. Редно е процесът да бъде съгласуван от нея. Очевидно е, че единствената опозиция идва от няколко австрийски политици, имаме цялостна поддръжка от всички останали сега. Решението не зависи от българските управляващи, само можем да усилваме външната граница и да понижаваме броя на миналите незаконни мигранти ", съобщи той.

" Нотариуса " и правосъдната промяна

" Още един случай с преплетени ползи в правосъдната система. Тя е обвързвана с политическо въздействие. Имаме заменен основен прокурор, борим се за правосъдна промяна. Надявам се този случай да приключи с разплитане на всички зависимости и който ги е употребявал за въздействие върху каузи, да получи наказване. В Народно събрание могат да обезпечат хора с висок морал, с цел да няма приемливост и такива случаи да не се възпроизвеждат още веднъж ", акцентира Денков.

Според него оставките в Софийската прокуратура са знак за разплитане на зависимости.``Трябва да се стигне до края. Добре е, тръгвайки от прокуратурата, да се стигне и до политиците, осигурявали " чадъри ". Главният прокурор да обезпечи организация да се разкрие съставът на така наречен клуб на магистрати ", счита министър председателят.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР