В Министерски съвет сме под обсада от няколко седмици, хората

...
В Министерски съвет сме под обсада от няколко седмици, хората
Коментари Харесай

Борисов: Защо президентът приема Нинова, а на Менда Стоянова отказва?

" В Министерски съвет сме под блокада от няколко седмици, хората стачкуват, демонстрират междинни пръсти, назовават ни мърши. И някой да приказва за цензуриране на медиите. Никой не цензурира медиите. В България всеки ден години наред се вършат карикатури и този спор би трябвало неотложно да го проведем. На кого какво е неразрешено? Олигарх си основал медия, с цел да пази това, което е откраднал, след това ние не можем да го пипнем ли? Аз съм взел участие в обществени срещи на най-опозиционните медии всяка година и нито един път не съм отишъл в медия, която се допуска, че ни поддържа. В България има тотална независимост на медиите. Всеки обвиняем олигарх може да си направи уебсайт и да написа гадости за мен и министрите. Няма едно нещо, което да е прикрито и покрито в България. Искам и вие да кажете дали някой ви цензурира ", обърна се министър председателят Борисов към присъстващите публицисти. Той даде конференция пред министрите си преди началото на съвещанието на Министерски съвет, написа " Гласове.ком ".
 

Борисов разяснява и констатациите в отчета на Европейска комисия, както и тематиката за свободата на медиите. " Знам, че има страни, в които 2-3-5 пъти в годината се вършат карикатури за министър председател, за президент - в България това е всеки ден ", сподели Бойко Борисов, който прикани за спор за медиите и свободата им.

Това ли желаят митингите - да провалят напъните ни за интреграция в Европа, попита министър председателят Бойко Борисов.

Той благодари на социалист №1 Тимерманс, че даде извънредно висока оценка за България, за разлика " от други, които настояват, че България е тресавище, уточни министър-председателят ", визирайки президента Радев.

  " Искам да благодаря на господин Тимерманс, тъй като той с такава пристрастеност защитаваше България и обясняваше, че в случай че продължаваме по този начин, мониторинговият отчет ще отпадне. Той сподели: " България отбелязва постоянен прогрес в битката с корупцията и проведената престъпност. Убеден съм, че в случай че това се резервира трайно, механизмът за наблюдаване на България може да отпадне до края на мандата на тази еврокомисия ". Това ли желаят митингите? Да отпадне битката против корупцията и проведената престъпност? Това ли е блатото? Това са думи на социалдемократ номер 1. Г-н Тимерманс е претендент за ръководител на Европейска комисия и желая да му благодаря ", съобщи министър-председателят.

" Ние доста деликатно четем всяка една дума на нашите сътрудници. В отчета се приказва за медиите и по какъв начин някои медии атакуват избрани хора. Искам да се провежда спор по тази тематика. Ще поканим еврокомисарите, които дават отговор по тези тематики. Ние би трябвало да търсим тези срещи и да покажем, че това не по този начин.

В Министерски съвет сме под блокада от няколко седмици, хората стачкуват, демонстрират междинни пръсти, назовават ни мърши. И някой да приказва за цензуриране на медиите. Никой не цензурира медиите. В България всеки ден години наред се вършат карикатури и този спор би трябвало неотложно да го проведем. На кого какво е неразрешено? Олигарх си основал медия, с цел да пази това, което е откраднал, след това ние не можем да го пипнем ли?

 Аз съм взел участие в обществени срещи на най-опозиционните медии всяка година и нито един път не съм отишъл в медия, която се допуска, че ни поддържа. 

В България има тотална независимост на медиите. Всеки обвиняем олигарх може да си направи уебсайт и да написа гадости за мен и министрите.

Няма едно нещо, което да е прикрито и покрито в България. Искам и вие да кажете дали някой ви цензурира ", обърна се Борисов към присъстващите публицисти.

" Чух, че президентът Румен Радев сподели, че има политическо вмешателство при един от конституционните съдии. Искам да му напомня, че с решение на кабинета Атанас Семов беше избран за общоприет юрист в Европейския съюз, който да съставлява България, само че не го утвърдиха. Това ли е политическо вмешателство?

Вчера събрах ПГ на ГЕРБ, с цел да обсъдим последните тематики от седмицата. Казах им да върнат налога за старите коли, само че скочиха кметовете. Ние би трябвало да стартираме стъпките за смяна, тъй като можем да станем гробище за дизелови коли. Това беше концепцията Менда Стоянова да се срещне с президента, който ни подлага на критика, с цел да му се изясни какво тъкмо предлагаме.

Тези проблеми би трябвало да се дебатират. Виждате - безумно огромен трафик и коли на над 20 години. Какво можем да създадем още за горивата, с цел да изсветлим и там нещата. Наредил съм на финансовия министър да направи по този начин, че на бензиностанцията, като заредиш, да знаеш по какъв начин се образува цената. Колко е акциза, какъв брой е облагата.

Извинявам се, в случай че не съм бил свестен от президента. Просто желаех от ПГ на ГЕРБ да се срещнат с него и да потърсят поддръжка по значими общодържавни тематики.

Интересно по какъв начин Корнелия Нинова се срещна с него и му показа " Визия за България ". Покани го на пленум. Значи за Българска социалистическа партия може, само че ние като държавно управление не можем да се срещнем с президента ", разкри Бойко Борисов.

" Разговарям с ПГ на ГЕРБ не като министър председател, а като ръководител на партията, която съм основал и в случай че някой си мисли, че някой може да има независим живот отвън групата - не може! Вчера ги събрах за налога на старите коли - да го върнат. Но кметовете се възпротивиха, тъй като всичко пада върху тях ", разяснява още Борисов. по тематиката за налозите на старите коли. 

По думите му Франция през 2022 година не разрешава дизеловите коли. " Ако ние не стартираме тези стъпки, ще се окажем гробището на дизеловите коли и тогава ще бъде късно. Затова помолих и президентската институция да отиде Менда и кметовете и да каже. Паралелно върви и глоба от Европейска комисия за чистия въздух. Да доста е популистко, само че рискът е този ", безапелационен бе Борисов.

" Нека да го дебатираме в обществото - виждате безумно огромен трафик, коли на по 20 години, някой ще каже да де но една част от българите са небогати, само че има и доста скъпи и нови коли. Какво карахме до 90-та година до момента в който управляваше партията на господин Радев, имаше единствено по една кола и се караше единствено събота и неделя.

Вижте какъв брой е минималната заплата при нас и горивото и какъв брой е била при Орешарски, има обстоятелства и числа.

Това което можем да създадем за горивата, е да ги изсветлим, и съм упълномощил на Горанов да създадат промени в разпоредба 18 да има в касовия бон разрушена цената и да се види всичко кое какъв брой коства.

На държавното съвещание кабинетът ще разиска промени в Кодекса за обществено обезпечаване. Точката е импортирана от финансовия министър Владислав Горанов, който ще показа и отчет по отношение на информация за касовото осъществяване на държавния бюджет и на главните индикатори на консолидираната фискална стратегия за деветмесечието на 2018 година

Очаква се държавното управление да одобри и разпореждане за одобрение на спомагателни прехвърляния по бюджетите на общините за 2018 година за финансово обезпечаване на действия по национални стратегии за развиване на образованието.

Кабинетът ще разиска и спомагателни разноски по бюджетите на министерствата на вътрешните работи, на образованието и науката и на земеделието, храните и горите.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР