В миналото си пребиваване в Министерството на икономиката – като

...
В миналото си пребиваване в Министерството на икономиката – като
Коментари Харесай

Шефкабинетът на Нинова коли и беси търговските аташета, провалят се бизнес форуми, съветничката й се оказа плагиат

В предишното си престояване в Министерството на стопанската система – като заместник-министър, компанията на Корнелия Нинова получи неоправдателно решение за газене на правитазационния си контракт, което никой не е наблюдавал дали беше изпълнено във финансовата си част за много пари, а в настоящето й престояване – към този момент като титуляр, неразбориите не престават.

 

Тази седмица шефът на кабинета й Калоян Методиев , някогашният юношески водач на Съюз на демократичните сили, блесна в интернационален скандал, а съветничката й  Даниела Везиева беше разобличена най-официално от МОН в плагиатство с ПРЕПИСАНИ 170 СТРАНИЦИ В ДОКТОРСКАТА Й ДИСЕРТАЦИЯ след 6-месечно следствие. Промяна, та дрънка!

 

Калоян Методиев обаче надмина себе си. Той стартира да коли и да беси от името на алената лидерка, с която имат и отглеждат общо куче, както към този момент сме показвали, и имат неразбираемо още какво общо, В случая, след Комисията по експорт на оръжие, той стигна и до комерсиалните ни аташета.

   width=

Виж документи тук!

За това нямаше да се разбере, в случай че някогашният външен длъжностен министър и настоящ дипломат в Дания Светлан Стоев, не беше писал открита грама до премиера, Нинова и другите заинтригувани за безпардонния метод, по който преди приключване на мандата и в навечерието на значим бизнес конгрес, обвързван с посещаване на най-високо ниво у нас, е отхвърлен комерсиалният ни представител в Копенхаген.

 

Стъпка, която никоя цивилизована страна не би подхванала при такива условия.

 Според уеб страниците, които първи се добраха до инфото, за такива рокади се получавали " похвали ” от едри предприемачи. Ние неможем да твърдим това. Наблюдаваме все по-голямата и все по-очевидна окръгленост на Нинова, която обаче може да се изясни и със стрес, какъвто несъмнено има на поста й.

Методиев е изпратил безочливо писмо на някогашния министър, а в този момент дипломат в Дания Светлан Стоев.

 

В него Методиев държи немислим звук на посланика, който в предхождащ мейл е попитал, за какво комерсиалният аташе Васил Гелев е получил писмо за отзоваване от работа в Копенхаген. Методиев, който не може да се похвали с някаква специфична специалност, изключително в региона на интернационалните връзки, учи опитния професионален посланик на... дипломация.

 

Написал е три точки до него, в които неизвестно за какво се споделя едно и също – т.е. писмовната активност също не му е мощ, както преценяме като професионални редактори с голям опит.

Писмото му е в смисъл: " Кой си ти ”, " Ние сме велики ”, " Защо ни се бъркаш във великите каузи ”. Най-меко казано този текст не прави чест на държавната администрация по принцип. На претендиращата за Промяна, за нов звук, за нов дух, за разкъсване с традициите на соца и ГЕРБ администрация на Петков - Василев въобще не приказваме...

 

Сами имате опция да прочетете двете писма, да сравните равнището, интелекта и възпитанието на създателите им.

 

Отзоваването на комерсиалният аташе и бурната преписка със Стоев идват след държавното посещаване на Румен Радев в Дания, за което Нинова била доста ревностна. Известно е, че нея никой на никое място не я кани, даже на срещите на европейските социалисти преди Европейските препоръки, за разлика от водачите на ГЕРБ, Движение за права и свободи, Демократична България и другите съществени партии. Не е загадка, че тя чисти всеки, който даже единствено подозира за връзка с Дондуков 2. А Калоян Методиев е лявата й ръка.

 

 

Пламен Валентинов

 

 

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР