В миналото пластичната хирургия е помагала при изгаряния, белези от

...
В миналото пластичната хирургия е помагала при изгаряния, белези от
Коментари Харесай

Кои са най-популярните пластични корекции?

В предишното пластичната хирургия е пособия при изгаряния, белези от контузии и други Още в Древна Индия и по време на Римската империя ринопластика и отопластика са били прилагани на пациенти. Интересът към интервенции за разкрасяване на лицето и унищожаване на белези обаче се усилва след Първата международна война.

Днес работата на пластичните хирурзи е подхранвана по-скоро от суетата на хората, в сравнение с от нужда. Ето кои са най-популярните пластичните корекции:

Най-популярната естетична процедура в международен мащаб е слагането на ботокс . Редица холивудски звезди са фенове на ботокса, само че от време на време резултатът е отблъскващ.
 ботокс ThinkStock/Getty Images
Най-често правената пластична интервенция е слагане на силиконови импланти в бюста.-->
Изследване в Швеция обаче демонстрира връзка сред съществуването нагръдни импланти и податливост към самоубийство и меланхолия при дамите.

Липосукцията също е измежду известните процедури. Според американско проучване смъртните случаи при липосукция надвишават тези при автомобилни произшествия.
 лепосукция ThinkStock/Getty Images
Най-много пластични интервенции на глава от популацията пък се правят в Индия и Ливан . Например в Ливан се правят 1 млн.и 500 хиляди корекции на външността.

Повече от 50% от пациентите, подложили се на естетични корекции, правят друга интервенция до 10 години.

В България също се отбелязва растеж на пластичните интервенции с всяка минала година. На челно място са корекциите на бюста .
 импланти ThinkStock/Getty Images

И още:
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР