В миналото Естебан Окон и Пиер Гасли бяха близки приятели,

...
В миналото Естебан Окон и Пиер Гасли бяха близки приятели,
Коментари Харесай

Окон: Идването на Гасли в Алпин е страхотна история

В предишното Естебан Окон и Пиер Гасли бяха близки другари, само че в последните години възприятията сред двамата са относително хладни, само че това ще би трябвало да се промени. Догодина те ще се партнират в екипа на Алпин, а Окон съобщи, че те няма да имат проблеми да работят дружно и дефинира идваната на Гасли в Енстоун като „ страхотна история “.
 Алпин удостовери привличането на Пиер Гасли Алпин удостовери привличането на Пиер Гасли
Според френския водач фокусът не би трябвало да бъде върху връзки сред него и Гасли от последните години, а върху историята, че двама водачи, които за израстнали дружно и са от един район ще карат за тим, който също е от същия район. 
 Шефът на Алпин таи очаквания, че обтегнатите връзки няма да пречат на Гасли и Окон Шефът на Алпин таи очаквания, че обтегнатите връзки няма да пречат на Гасли и Окон
„ Да, ще се сработим. И в случай че би трябвало да сме почтени това е необикновено история. Искам да кажа, ние стартирахме в кратинга дружно. Това е полуда. Имам страхотни детски мемоари с Пиер. Вие знаете, ние се загубихме.

„ Участвахме в разчлини шамионати, той отиде в Япония, аз останах в Европа, разнообразни тимове, разнообразни времена. Но аз мисля, че ще е ужасно да работим дружно. Сега няма да съм единствено аз от Нормандия, всичките ще сме от Нормандия, аз Пиер и тимът. Така че в случай че успеем да докараме тима до челото и да донесем победа за Нормандия ще е нещо доста особено “, сподели Окон.

„ Мисля, че има някои страхотни неща, които ние можем да създадем там. Минимумът за нас ще е да вършим съвършена работа за тима и да работим добре дружно. Сигурен съм, че всичко ще е наред. Във Формула 1 първата ти цел постоянно е да победи съотборника си. Същата борба ще имаш с всеки съотборник, тъй като няма френски шампионат или испано-френски шампионат “, добави още французинът.
 Гасли: Надявам се с Алпин да се борим за купата Гасли: Надявам се с Алпин да се борим за купата
Той също по този начин разяснява и теорията, че той ще има преимущество при развоя на A523 най-малко при започване на 2023 година, защото има повече опит в работата си с колата и инженерите в Енстоун.
 Нов източник: Алпин са платили 10 милиона евро за Гасли Нов източник: Алпин са платили 10 милиона евро за Гасли
„ Това не е нещо, върху което съм съсредоточен. За мен е значимо да се прави работата и да продължим да се развиваме. Сега и аз, и Фернандо (Алонсо) даваме своите отзиви и колата се развива по този метод. Да, аз имам повече опит от Пиер с колата, само че за тима ще е значимо той да се приспособява допустимо най-бързо “, съобщи Окон.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР