В миналото близостта на дадена компания до Кремъл представляваше предпазна

...
В миналото близостта на дадена компания до Кремъл представляваше предпазна
Коментари Харесай

Любимите компании на Кремъл се превърнаха от галеници на съдбата в тиктакащи бомби

В предишното близостта на дадена компания до Кремъл представляваше защитна мрежа за облигационни вложители. Но към този момент не е по този начин.

Най-строгите наказания на Съединени американски щати досега значат, че не е ясно по какъв начин съветските държавни банки могат да оказват помощ на закъсалите United Co. Rusal и En+ Group на Олег Дерипаска, без самите те да бъдат наранени от глобите. Това може да е промяна на разпоредбите за търговците, употребявани като инструмент за интервенция от Кремъл, когато фирмите са изпадали в усложнение в предишното.

" Когато анализирахме кредитния риск, близостта до Кремъл се смяташе за позитивна, изключително за компании, които не са глобени. Продължаването по този метод може да е малко по-различно и евентуално нездравословно ", споделя Яник Но, шеф на закрепените приходи в Banque Audi в Женева.

Когато " Русал " предизвести, че глобите могат да провокират механически банкрут по част от дълга й, министър председателят Дмитрий Медведев подреди на своя кабинет да измисли метод да помогне на засегнатите компании.

 Руският олигарх, който за 3 дни се трансформира от милиардер в международен заточеник
Руският олигарх, който за 3 дни се трансформира от милиардер в международен заточеник

Най-богатите руснаци изгубиха общо $16 милиарда поради глобите на Съединени американски щати

Пазарната неустойчивост не е опасност за финансовата непоклатимост (на страната), само че централната банка има всички нужни принадлежности, с цел да реагира, в случай че е належащо, увери гуверньорът на съветската централна банка Елвира Набиулина.

Облигациите на доста от най-големите съветски компании се сринаха тази седмица, защото търговците реагираха на рестриктивните мерки, наложени от Вашингтон. Ценните бумаги, продавани от Polyus, понижиха с повече от 15 цента на $ и продължиха спада, а доходността на доларовите облигации на държавната на VTB Bank за 2022 година скочи с 162 базисни пункта в последните 2 дни.

Инвеститорите, които купиха облигации на " Русал " на стойност 1.6 милиарда $ през последните 2 години, в този момент са изправени пред съществени загуби. Сред най-засегнатите са американската Newfleet Asset Management, швейцарската банка Credit Suisse Group и френската компания ръководство на активи Amundi. Те имат най-голяма част от скъпите бумаги на разположената в Москва компания, демонстрират данните на Bloomberg.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР