В миналото България е имала една от най-добрите образователни системи

...
В миналото България е имала една от най-добрите образователни системи
Коментари Харесай

Министър Цоков: Заедно можем отново да направим българската образователна система сред най-добрите в Европа

В предишното България е имала една от най-хубавите просветителни системи и дружно можем още веднъж да реализираме това. С тези думи министърът на образованието и науката проф. Галин Цоков откри срещата на повече от 500 учебни шефове и заместник-директори от Съюза на ръководителите в системата на националната култура в България. Тя бе ръководена от ръководителя на организацията Диян Стаматов и има за цел да се обсъдят настоящите проблеми и цели пред просветителната система.

„ Стартират поправки допълнително от 100 учебни заведения и детски градини в цялата страна ", заяви министър Цоков и благодари на учебните шефове, които са съумели в къси периоди да приготвят планове, с цел да се употребяват летните месеци оптимално дейно. По думите му през тази година са обезпечени половин милиард лв. за вложения в материалната база, само че с цел да се модернизират всички здания са нужни неколкократно повече средства. „ Затова е толкоз значимо образованието да бъде народен приоритет и да има последователност в тази сфера сред всички политически партии ", акцентира проф. Цоков. Той обърна внимание и на програмата за създаване на СТЕМ кабинет във всяко българско учебно заведение, което ще бъде основа и за смяна на метода на придобиване на познания за учениците.

Тече разбор за ограниченията за подготовка на учениците и повишение на резултатите им на националните външни оценения и държавните зрелостни изпити, стана ясно от думите на министъра. „ Преди към година дружно с Вас, шефовете в българските учебни заведения, поставихме основата на предпочитаните ни задания - да организираме повече пробни изпити, които да приготвят учениците за НВО и ДЗИ, да се употребяват дейно часовете за спомагателна подготовка, да се работи самостоятелно с децата, които срещат усложнения ", сподели проф. Цоков. Той благодари на шефовете и учителите за цялата свършена работа през тези месеци. „ До дни ще имаме резултатите, само че имаме съображение да сме оптимисти, тъй като видяхме в каква степен се разпростряха тези ограничения на национално равнище и се надяваме, че тяхното отражение ще се види и в крайните резултати ", добави проф. Галин Цоков.

ПРЕСЦЕНТЪР НА МОН

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР