В миналогодишната реч в Деня на независимостта в Червената крепост

...
В миналогодишната реч в Деня на независимостта в Червената крепост
Коментари Харесай

В класации: как се промени Индия под управлението на Нарендра Моди

В миналогодишната тирада в Деня на независимостта в Червената цитадела в Делхи Нарендра Моди направи самоуверено заричане: Индия ще стане развита стопанска система до 2047 година, когато чества 100 години от основаването си. Премиерът съобщи, че страната има три неща в своя изгода: „ демография, народна власт и разнообразие “.

Обетът би изглеждал неистински преди десетилетие. През 2013 година, годината преди Моди да поеме властта, Индия беше разпозната от Morgan Stanley измежду група от уязвими нововъзникващи пазарни стопански системи, наречени „ нежната петорка “ поради зависимостта им от задграничен капитал за поддържане на техните стопански системи и в доста случаи огромен ток дефицити по сметки.

Десет години по-късно Индия на Моди е твърдо в полезрението на интернационалните вложители, консултанти и търговски сътрудници като една от най-бързо разрастващите се огромни стопански системи в света и сериозна дестинация „ Китай плюс едно “ за фирмите стремейки се да понижат излагането си на политическите течения в Пекин.

...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР