В мездренското село Брусен приключи изпълнението на Проект Кът за

...
В мездренското село Брусен приключи изпълнението на Проект Кът за
Коментари Харесай

С финансовата подкрепа на община Мездра и с доброволен труд на местни жители село Брусен се сдоби с нов кът за отдих и релакс

В мездренското село Брусен завърши осъществяването на Проект " Кът за отдих и релакс - край реката ". Той беше осъществен от Инициативен комитет с ръководител Цветомира Атанасова по Програма " Малки локални начинания - Мездра 2022 " с финансовата поддръжка на община Мездра.
 
В построяването на кокетния рибарски ъгъл, който се намира на левия бряг на р. Искър, в региона на моста южно от селото, се включиха локални поданици от разнообразни генерации, в това число деца. Новата облага беше публично открита дни преди Димитровден.
 
 Нов ъгъл за отдих и релакс в Брусен Нов ъгъл за отдих и релакс в Брусен Източник: Община Мездра
" Граждански предприемчив комитет благодари на всички доброволци за добротата в душата им и за желанието и положения труд за основаване на нещо практично и красиво! ", написаха по този мотив в обществената мрежа от Инициативния комитет. Бъдете живи и здрави! "
 
" Пореден план по " Малки локални начинания " – изпълнен!, показа от своя страна кметът на Брусен Георги Николов. Да се употребява със здраве от всички фенове на природата! Благодаря на всички участници в реализирането на плана! "  
 
Освен този план, със средства от общинския бюджет по Програма " Малки локални начинания - Мездра 2022 " ще бъдат изпълнени още пет дребни плана: " Еко учебно заведение - развличам се и изучавам " в с. Руска Бела, " Беседка за отдих и отмора в м. " Кръста " в землището на с. Лютидол, " Центърът на селото - привлекателно място за отдих и забавление " в с. Долна Кремена и два къта за отдих в гр. Мездра - източно от бл. 4 в кв. 101 и в междублоковото пространство на ул. " Христо Ботев " №96.
 
 Нов ъгъл за отдих и релакс в Брусен Нов ъгъл за отдих и релакс в Брусен Източник: Община Мездра
Междувременно по Проект " Реконструкция и рехабилитация на водоснабдителни системи и уреди в агломерации с под 2 000 е. ж. на територията на община Мездра ", който е осъществен от община Мездра, бяха сменени водопроводите по шест улици в с. Брусен с обща дължина 1 815,59 м. - ул. " Александър Стамболийски ", " Искър ", " Шипка ", " Роза ", " Герена " и " Люляк ".
 
По същия план са построени сградни водопроводни отклонения с обща дължина 328,50 м, изцяло преасфалтирани ул. " Александър Стамболийски " и " Роза " и " изкърпени " по трасето на положения нов тръбопровод ул. " Шипка ", " Герена " и " Люляк ". В Инвестиционната стратегия 2022 на община Мездра е включено изцяло преасфалтиране и на една от най-дългите улици в селото (над 500 м) - ул. " Искър ".
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР