В местността Карантината“ в кв. Аспарухово“ може да бъде изсечен

...
В местността Карантината“ в кв. Аспарухово“ може да бъде изсечен
Коментари Харесай

Иван Портних: Мегасграда може да изникне край дерето в местността „Карантината“

В местността „ Карантината “ в кв. „ Аспарухово “ може да бъде изсечен горски терен от 70 дка, с цел да се вдигне голям жилищен комплекс от двете страни на дерето, предизвести някогашният кмет на Варна и сегашен общински консултант от ГЕРБ Иван Портних. Той дружно с сътрудниците си Биляна Раева и Юлиян Станев бе на място на бъдещия обект.

Според Портних за мегасградата е създаден Подробен устройствен план за жилищно строителство и се чака единствено подписът на новия кмет, с цел да започва планът на предприемача Ангел Дерменджиев. Бившият кмет на Варна пресметна, че въпросният бизнесмен на последните локални избори е получил близо 10 000 гласа с листата на Политическа партия „ Земеделски съюз „ Ал. Стамболийски “, която провежда и поддържа, а това е била и разликата в изборния резултат на финала.

„ Проектът е неуместен при още живия спомен за ужаса от огромното злополучие след пороя в квартала през 2014 година Аз отхвърлих да подпиша този план, приканвам Благомир Коцев също да го спре, а не да извършва вероятно собствен избирателен ангажимент към тези, които го направиха кмет “, означи Портних.

По думите му крайморската инвестиция носи облага от 140 млн. лева, а планът е бил вкаран в Експертния съвет по устройство на територията от някогашния основен проектант Виктор Бузев, като това е била една от аргументите за отстраняването му от служба.

„ Началото на първия стадий в този момент зависи единствено от подписа на кмета на Варна. Групата на общинските съветници от ГЕРБ, както и цивилен организации от кв. „ Аспарухово “ прецизно ще наблюдават какво ще се случи “, даде обещание Иван Портних.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР