В местните данъци, в частта „Данък сгради“, да се предвиди

...
В местните данъци, в частта „Данък сгради“, да се предвиди
Коментари Харесай

Димитър Главинов: Част от данък сгради да бъде за застраховка имущество

В локалните налози, в частта „ Данък здания “, да се планува минимална сума за застраховка имущество при катастрофични събития. Това предлага Димитър Главинов, претендентът за депутат от „ Българска социалистическа партия за България “ от 24 МИР.

„ Говорим за неподходящи последствия вследствие на наводнения или трусове, при които най-често хората губят дома и имуществото си. Чрез тази застраховка притежателите на недвижимия парцел ще бъде предпазени, в случай че се случи някое катастрофично събитие “, изясни застрахователният специалист.

По думите на Главинов това е една добра, само че от дълго време забравена процедура от предишното. Тази минимална застрахователна награда би улеснила и страната, която в този момент заплаща на пострадалите еднократна помощ от едвам 375 лв., както стана при наводненията в село Бисер, Нови Искър и други.

„ Застрахователите ще платят вредите за възобновяване на засегнатите парцел и имущество. В България има 4 млн. недвижими парцели, които ще бъдат предпазени. Така ще бъдат обезпечени ползите на хората и тяхно имущество и обезпечени компенсации в съответен размер “, изясни Димитър Главинов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР