В месеците преди смъртта си Михаил Горбачов, единственият президент в

...
В месеците преди смъртта си Михаил Горбачов, единственият президент в
Коментари Харесай

Горбачов е бил смазан психически от инвазията на Путин в Украйна

В месеците преди гибелта си Михаил Горбачов, единственият президент в историята на Съюз на съветските социалистически републики, беше покъртен от пълномащабното навлизане на Руската федерация в Украйна. И няколко години той беше в депресивно психическо положение заради утежняването на връзките сред Москва и Киев.

Това разкри организация Ройтерс, която беседва с преводача на Горбачов Павел Палажченко. Той е работил с починалия руски президент в продължение на 37 години и е бил на доста американско-съветски срещи на върха.

„ Не единствено „ специфичната военна интервенция “ (както в Русия назовават войната), която стартира на 24 февруари, само че и цялата еволюция на връзките сред Русия и Украйна през последните години беше доста, доста огромен удар за него. Това в действителност го смаза прочувствено и душевен. В диалозите с него ми стана ясно, че той е шокиран и заинтригуван от протичащото се по разнообразни аргументи. Той не просто вярваше в близостта на съветския и украинския народ, той вярваше, че тези два народа са преплетени ", съобщи Палажченко.

Според преводача позицията на Горбачов за Украйна била комплицирана и спорна. Съветският водач към момента вярваше в концепцията за Съюз на съветските социалистически републики, само че не би почнал война в името на възобновяване на разпадната страна. Припомняме, че Горбачов умря на 30 август 2022 година в Централната клинична болница на Москва. Владимир Путин отхвърли да участва на погребението му, потвърждавайки, че няма време в натоварения график. Според Палажченко в месеците преди гибелта си Горбачов е посочил почитание към Путин, като е отказвал да разяснява медийно нашествието в Украйна.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР