В месеца пред Коледа група P.I.F е на път да

...
В месеца пред Коледа група P.I.F е на път да
Коментари Харесай

P.I.F заснеха видеото към „Приятел“ в Егейско море


В месеца пред Коледа група P.I.F е на път да върне чувството ни за лятно безвремие в ефира с видеото към сингъла „ Приятел ”.

Заснетото в края на октомври видео, когато фронтменът им Димо Стоянов кръстосва с катамаран живописните заливи на Егейско море, ще сюрпризира почитателите с отсъствието на всички членове на бандата. Вокалите в песента са поверени на хора от най-близкия кръг на музикантите, като актрисите Мира Бояджиева и Анелия Мънгарова, режисьорът Николай Мутафчиев, операторът Калоян Божилов и брачната половинка на Димо Люба Пиперова. Решението парчето да се извършва от нормалните обвинени в обкръжението на P.I.F. се взема непринудено, на борда на катамарана, когато всички слушат за следващ път трака и осъзнават какъв брой мощно е прочувственото влияние на текста.

„ Като излезеш от водата, целият си бял, това въпреки всичко е второто най-солено море в света след Мъртво. Всяка раничка, която имаш, стартира да щипе, а те пяха под вода, с отворени очи, уста... Издържаха героичен, дадоха всичко от себе си и съм им ужасно признателен ”, споделя Димо.

Предисторията по записите на „ Приятел “ също е забавна – Димо основава песента в оригинал за детско зрелище на Старозагорския спектакъл, само че откакто Иван Велков (китари), Юрий Божинов (бас) и Мартин Профиров (барабани) я чуват, вземат решение да я разработят и включат в репертоара на P.I.F.

Парчето ще бъде изсвирено за пръв път на 8 декември в Mixtape 5, когато бандата ще показа и изцяло обновеното си театрално шоу. Всеки, закупил билет, ще получи „ Приятел “ като подарък на входа на клуба под формата на картичка с QR код и ключова дума за даунлоуд. В сетлиста на P.I.F ще влязат и към този момент обичани части като „ Юли “, „ Седем “, „ Обещавам “ и шлагери като „ Колело “ и „ Вали “.

Билети за концерта се продават в ticketlogic.bg на цена от 15 лева Медийни сътрудници на събитието са радио Z-Rock, организация БГНЕС, MM, в. “Монитор “ и в. „ Телеграф “. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР