В Месеца на жената Avon България дари 20 000 лева

...
В Месеца на жената Avon България дари 20 000 лева
Коментари Харесай

Avon България дари 20 000 лева в подкрепа на жени, преживели насилие

В Месеца на дамата Avon България подари 20 000 лв. на „ Български фонд за дамите “ (БФЖ) - единствената българска фондация, която поддържа феминистки организации, колективи и деятели, които оспорват статуквото и работят за систематична смяна за дамите, девойките и всички маргинализирани общности.

БФЖ ще употребява сумата като част от безвъзмездното целево финансиране за административни и оранизационни потребности (т. нар. core funding), което дава на Фондация “Emprove ”, и по-конкретно за покриване на част от разноските, планувани в бюджета на организацията за 2023 година Emprove обезпечава безвъзмездна психическа и прочувствена поддръжка на дами, претърпели принуждение и работи за предварителна защита посредством реализирането на акции за повишение на осведомеността измежду обществото ни по отношение на първите признаци на принуждение в връзките.

През годините Avon България си партнира с БФЖ в редица акции, измежду които “Заблуди в любовта ”, целяща да осведоми девойки и млади дами, с цел да разпознават овреме признаците на принуждение. В началото на 2020 година акцията прерастна в издаването на “Малката книга, която всяка жена би трябвало да има ” (достъпна гратис ), сплотяваща действителни истории на дами, претърпели принуждение, както и скъпи запаси за това по какъв начин и къде да се потърси помощ. Документалната книга „ Невидимата първа линия “ пък описа за героите на първа линия в битката с домашното принуждение, което ескалира по време на пандемията – психолози и обществени служащи в спешните центрове за настаняване на дами и деца, потърпевши от принуждение.



Автор фотография: Емил Методиев

През 2022 година минимум 26 дами в България са изгубили живота си от ръката на собствен бивш/настоящ сътрудник или различен (най-често непосредствен до тях) мъж – данните събират неправителствените организации от медийни изявления, тъй като публична статистика за случаите с съдбовен край не съществува. Насилието над дами визира цялото ни общество и с цел да се оправим, е належащо всички ние да сме по-осъзнати, да прояваваме непоносимост към другите му форми, а страната да предприеме незабавни ограничения за опазването на здравето и живота на българските дами посредством обезпечаването на предварителна защита, отбрана и поддръжка за тях.

С поръчка на благотворителен артикул от серията против насилието - посредством Представител или онлайн - всеки може да способства за идеята, като Avon ще подари 100% от облагата за битка с насилието над дами. 

(в материала има продуктово позициониране)
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР