В Мексико Сити, Панама и Букурещ е по-изгодно за туристите

...
В Мексико Сити, Панама и Букурещ е по-изгодно за туристите
Коментари Харесай

Балканска столица е сред градовете с най-евтин транспорт

В Мексико Сити, Панама и Букурещ е по-изгодно за туристите да пътуват из града с градския превоз, до момента в който в Рим и Мадрид е по-евтино да наемат кола, оповестява momondo.ru.
Дори да се има поради ниската цена за наемане на автомобил в мексиканската столица, обикалянето на града с градския превоз въпреки всичко е по-евтино. Цената за рейса е еквивалентна на 27 евроцента, за такси - приблизително е 1,7 евро.
Подобна е обстановката в Панама, където билет за градски превоз коства 20 евроцента, и в Букурещ, където можете да пътувате с рейс против 27 евроцента. Румънската столица е един от градовете с най-евтин градски превоз.
В Рим и Мадрид е по-изгодно за туристите да наемат кола. Цената на едно пътешестване с рейс в италианската столица е 1,5 евро, колкото е и в Испания.
Пътуването с компания, пътуването с кола чартърен ще бъде по-евтино, в сравнение с с такси. В Рим пътуването с такси на 10 километра ще коства близо 18 евро, в Мадрид към 12. В същото време наемът на кола за ден в двете столици е надлежно 16 и 15 евро. Цената на кола чартърен може да се вдигне, в случай че туристите би трябвало да употребяват заплатен паркинг.
Според специалисти най-логичната причина за наемане на автомобил са междуградските пътувания. Например билет за рейс от Мадрид до Барселона коства минимум 50 евро в едната посока, а наемът на автомобил дневно коства малко повече от 14 евро. Подобна обстановка с пътуванията в Мексико.
В Турция, Гърция и Кипър е по-изгодно да се употребяват междуградски рейсове: пътешестване от Анталия до Истанбул ще коства 17-23 евро, от Атина можете да стигнете до Тива за 10 евро. Наемането на автомобил ще коства повече – по 26 евро дневно в Турция и Гърция.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР