В Мексико до края на 2020 г. ще бъде изградено

...
В Мексико до края на 2020 г. ще бъде изградено
Коментари Харесай

Откриха начин за осигуряване на жилища за цялото население на Земята

В Мексико до края на 2020 година ще бъде построено първото в света обитаемо място благодарение на 3D щемпел. Бедното население, живеещо в зоната на земетресението в Табаско, ще бъде преместено там, оповестява CNN.

В момента хората без пари живеят в бедняшките квартали. Къщите им са издигнати от спонтанни материали, защото приходите на локалното население са извънредно дребни - към три $ дневно. Жилищата се наводняват в дъждовния сезон, те елементарно се унищожават даже от най-слабото земетресение.

Нестопанската организация New Story реши да поправя обстановката. Заедно със строителната компания ICON те ще построят 50 къщи, всяка с повърхност 46 квадратни метра. Вътре ще има две спални, хол, баня и кухня. Къщите се отпечатват от специфична бетонна примес, която има по-голяма сеизмична резистентност спрямо елементарния бетон.

Нужни са 24 часа, с цел да се направи една постройка. Компанията има вяра, че са намерили метод да обезпечат жилища за цялото население на Земята.

Новата история сподели, че съществуването на сигурен дом е един от най-големите проблеми, засягащи човечеството през днешния ден.

Според оценките на Habitat for Humanity почти 1,6 милиарда души по света нямат обикновено жилище.

Превод: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР