В Международния съд в Хага продължават изслушванията по иска, заведен

...
В Международния съд в Хага продължават изслушванията по иска, заведен
Коментари Харесай

Делото в Хага за геноцид: Израел отхвърли обвиненията на Южна Африка, били изопачени и фалшиви

В Международния съд в Хага не престават чуванията по желае, заведен от Южна Африка против Израел, за осъществяване на геноцид в Газа. Израел отхвърли изказванията на ищеца като неоснователни и изиска преустановяване на делото, предава Българска национална телевизия.

Като подправени и изцяло изопачени дефинира Израел обвиняванията на Южна Африка за израелска акция на геноцид в Газа.

Израел се бори против " Хамас ", не против палестинското население, съобщи представител на еврейската страна.

" Ключовият съставен елемент на геноцида - желанието за заличаване на един народ напълно или отчасти, изцяло липсва. Това, което Израел търси като работи в Газа, не е да унищожи един народ, а да отбрани своя народ, който е нападнат на голям брой фронтове и да направи това в сходство със закона ", съобщи Тал Бекер, юрист на Израел.

Ужасното страдалчество на цивилни, както израелски, по този начин и палестински, е на първо място резултат от тактиката на " Хамас ", добави Тал Бекер и изиска преустановяване на делото.

" С почитание настояваме настояването да бъде отхвърлено, тъй като е клюка, която отхвърля правото на Израел да се пази в единодушие със закона от продължаващия невиждан тероризъм, пред който е изправен, и да освободи 136 заложници, които " Хамас " още държи ", добави Тал Бекер.

Очаква се съдиите да се произнесат първо по настояването на Южна Африка за неотложно преустановяване на военната интервенция в Газа.

Решението може да отнеме няколко седмици. Едва по-късно съдиите ще обсъдят обвиняванията в геноцид. Решенията на Международния съд са дефинитивни и не подлежат на обжалване.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР