В международния ден за борба срещу насилието над жени протест

...
В международния ден за борба срещу насилието над жени протест
Коментари Харесай

“Нито една повече“ – протест срещу насилието над жени в Пловдив

В интернационалния ден за битка против насилието над дами митинг с надпис " Нито една повече " събра недоволни пред Съдебната палата в Пловдив.
Прочетете още
„ Исканията ни са за предварителна защита на насилието над всички дами, без значение от тяхната раса, етнос, полова ориентировка, физическо, здравословно и психическо положение ”, разяснява психологът Мария Урилска. По думите ѝ законите не би трябвало да изключват групи от хора от това да търсят поддръжка, когато против тях има домашно или институционално принуждение.

Според Рада Еленкова от " Български фонд за дамите " спешните центрове в България са незадоволителни, което слага жертвите в невъзможност. По нейна информация те са към 15. По данни на неправителствения бранш всяка трета жена е жертва на принуждение, съобщи Българска телеграфна агенция.

Протестът в Пловдив е проведен от деятели от града и от неофициалния колектив " Феминистки мобилизации ", като събра 10-ина души. 

Протести и шествия във връзка Международния ден за битка против насилието над дами се чакат също в София, Варна и Велико Търново.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР