В Международния ден на възрастните хора президентът Румен Радев призова

...
В Международния ден на възрастните хора президентът Румен Радев призова
Коментари Харесай

Радев: Подайте ръка на възрастен човек

В Международния ден на възрастните хора президентът Румен Радев прикани да подадем ръка на възрастен човек и да си напомним с признателност за всяко сторено положително.

Във Facebook Радев написа, че обществото, което желаеме да бъдем, не изоставя своите възрастни, а в противен случай - подсигурява им правото на почтени старини с съответни приходи, медицински грижи и обществена отбрана.

" Да си възрастен през днешния ден, когато светът застарява, към този момент има нов смисъл. Да остаряваш в положително здраве с сила за живот и нови прекарвания е персонален избор, само че и съществена цел на политиката за възрастните хора, добавя президентът. Солидарността сред поколенията стартира с възобновяване на връзките сред хората от другите възрасти. Понякога увлечени в ежедневните дребни задания и огромни борби, забравяме за хората, на които изискуем живота си, първите си стъпки, първите си думи, първите си фантазии. Затова през днешния ден погледнете в очите своите близки възрастни, с цел да прочете в тях Вашата персонална родова история. Подайте ръка на възрастен човек, с цел да му припомните увереността и силата на младостта. Подарете време и внимание на Вашите близки възрастни. Нашите възрастни хора заслужават ", съобщи президентът.

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР